i3 6100, GTX 950 768p Oyun Performansı

A.TURAN 43

Hectopat
Katılım
13 Ocak 2016
Mesajlar
98
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar ben i3 6100 ve GTX 950 içeren bir sistem toplayacağım. Ancak bir süre oyunları 1366x768 çözünürlükte oynayacağım. Çözünürlük azaldıkça da işlemciye binen yük arttığı için darboğaz, takılma vs. olabilir mi? Yardım ederseniz çok sevinirim. Özellikle dediğim şekilde kullanan varsa sıkıntı var mı?
 
@Kadirwasthere Yeni bir konu açmaya gerek yok. Kısaca şöyle anlatayım, çözünürlük arttıkça ekran kartına binen yük artar ve ekran kartı tam performansta çalışmaya başlar. Bu durumun tam tersinde ise çözünürlük düştüğünde işlemciye binen yük artıyor. Mesela çözünürlük düştüğünde FPS artacağı için işlemci ekran kartına ayak uydurmak için daha fazla güç harcama çalışıyor. Bu yüzden çözünürlüğün düşmesinde işlemciye binen yük artıyor. Ekran kartı düşük çözünürlükte daha çabuk kare çizdiği için yükü azalıyor, bu nokta yükü çeken işlemci oluyor. Çözünürlük yükseldikçe de ekran kartı daha az kare(FPS) çizdiğinde de bu sefer ekran kartına yük biniyor, işlemciye binen yük azalıyor.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı