i3 6100, GTX 960 ve 8 GB RAM sistem yükseltme

Yuspro

Kilopat
Katılım
31 Temmuz 2014
Mesajlar
862
Makaleler
1
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bileşenler
  • -i3 6100
  • -MSI H110M PRO-VD
  • -DDR4 8GB Hyperx FURY Black 2133MHz
  • -MSI GTX 960 Gaming 2GB
  • -Samsung 750 EVO 120GB SSD

Sistemimde bir yükseltmeye gitmek istiyorum, bütçem kısıtlı olduğu için tek bir parçayı yükseltme şansım var. Ekran kartı şimdilik işimi görüyor, işlemciyi yükseltmem için satmam gerekecek, benim düşüncem RAM'i 16 GB yapmak. MSI Afterburner ile baktığımda çoğu oyunda RAM kullanımı 8 GB'a yakın yani bellek miktarı artarsa performans da artacak gibi duruyor, ama geçtiğimiz günlerde karşıma çıkan şu karşılaştırma biraz kafamı karıştırdı.
Sadede gelecek olursak 500-600 TL harcayarak gözle görülür bir performans artışı sağlayabilir miyim yoksa o para başka işlerde mi kullanılmalı?

DfGI9glWsAEOhnx.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle işlemci almalısın. 8GB hala yetebilecek bir RAM boyutu. İşlemcin 2 çekirdek olduğundan birçok oyunda darboğaz yapıyordur. Min. i5 7400 alırsan en az 15 FPS daha fazla alırsın. Ben G4560'tan i5 8400'e geçtim bütün oyunlarda ort. 25 FPS artış gördüm.
 
Bunun zaten farkındayım, eğer gerçekten bu kadar fark ediyorsa daha çok bellek yerine daha yüksek frekanslı bir belleğe geçmek lazım.
Yani doğru olan zaten hiç bir zaman bellek boyutları olmuyor, senin belleğin üstüne düşen bu işi nekadar kısa sürede bitiriyor önemli kısım, örnek vermek gerekirse arkadaşımın gt730'un 4 gb belleği var diyerekten Gtx1050 ekran kartından daha iyi demesi gibi, genel tabloya bakarsak biri tofaş şahin biri bmw i8 ikiside aynı yolu gidiyor ama biri daha kısa sürede olduğu için diğer bileşenlerle arasında gecikme vs olmuyor haliyle performans artıyor ama yinede 2x8 Gb 3000Mhz daha iyi olur.
Asıl konuya gelirsek şahsen işlemcininde büyük etkisi oluyor performans kaybında, İşlemci+Ram çok iyi olur ama bütçede düşünülürse şahsi fikrim işlemci alman, satarak eski işlemciden gelicek paraya ekleyerek veya yeterse direkt olarak +8Gb daha ekleyebilirsin.
""Ve konuyu genel olarak toplayım, fikrim işlemci almandan yana; daha sonra eski işlmeciden gelicek paraylada 8Gb daha Ram eklemen""
 
Son düzenleme:
@Mücahit Veyn dediğim gibi bütçem kısıtlı şu anki işlemcimi satmadan yenisini alamam. Bütçem 500-600 TL arası yani 1000 TL civarında bir işlemci alabilirim maksimum. Önerdiğiniz bir işlemci var mı?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı