İ3 6100 ile GTX970 darboğaz yapar mı?

Şahsen Vatan Bilgisayardaki Asus Çalışanlarına Sordum Hicbir Problem Çıkmadan Rahatca Oynarsin Dedi.
Gönül Rahatlığıyla Tercih Edebilirsin Şahsen Bende I3 6100 ve Gtx970 li Bir Sistem Toplayacağım.

Arkadaşlar i3 6100 ün Skylake olduğunu bilmeden yada unutarak cevap veriyorsunuz.İ3 6100 iyi bir işlemci.

DDR4 almak daha mantıklı i3 6100 işlemci i5 4460' dan daha önde çoğu testte sadece çoklu çekirdek testtinde çok az geride oda gerçek 4 çekirdek olmadığından. Tavsiyem i3 6100 alıp Z170 anakart alarak işlemciye OC yapmanızı öneririm. İleride işlemciyi yükseltirseniz sıkıntı çekmezsizin ekstradam masraf yapmazsınız ayrıyeten yeteri kadar performans alırsınız. Eğer i5 4460 alırsanız ileride 6. nesile yada yeni işlemcilere geçmek istediğinizde anakart, RAM ve işlemciyi satmanız gerekecek buda sizi zarara sokacaktır. Z170 anakart ile gereklı BIOS güncellemesini kurup 4.3GHZ gibi hızlara çıkmanız yeterli olacaktır.

Bu konu artık kilitlensin lütfen yeterince tatmin edici bilgi sağlandığını düşünüyorum.
@JaroxJamaica

İ5 4460 daha güçlü bir işlemci arada bir nesil fark var ve 2 kat fazla çekirdeğe ve önbelleğe sahip. Fizik performansıda daha yüksek.

Skylake olunca performans devasa artmıyor. Örneğin 4790K ile 6700 arasında %10 fark var. Skylake'in avantajı, grafik yongası daha güçlü ve sunduğu RAM hızı.
Ve siz burada i3 ile GTX 970'i bir arada kullanmaktan bahsediyorsunuz. Evet 2 normal 2 sanal çekirdek 4 çekirdek bir işlemci fakat Far Cry 4 gibi oyunlar 2 çekirdekli işlemcileri istemiyorlar.
i5'in normalde 4 çekirdeği var. O yüzden hiç bir sıkıntı çıkarmıyor. Ve aradaki fiyat farkına da bakarsanız hangisi daha iyi bir tercih anlaşılıyor.

Merhaba arkadaşlar, GTX 970 ile i3 6100 darboğaz yapar mı?

Kardeşim ben birşey sormak istiyorum ben i3 6100 ile bazooka anakart alıcam ve sadece tek kanal 1 adet 8 gb 2133 mhz kingston ram takıcam acaba işlemciyle ilgili bir uyuşmamazlık gibi bir sorun yaşarmıyım ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…