i3 6100 Kaç Sene Götürür?

• Konuyu başlatan D16A9
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 9.601
Geçen arkadaşla muhabbetini yapıyorum sistem toplama arefesinde bir ara 4170 alma niyetim vardı çocuk "işte i3 alma" şöyle böyle sonra kullandığım uygulamalar, oyunlar ve birazda ileriye dönük bir işlemci alma fikri girdi kafama 480 liraya 4460 aldım biliyorsunuz işte "Haswell". "Skylake" çıktı abi muhabbetini yaptığım çocukta hemen giti i3 6100 aldı geldi yanıma "ya abi skylake işte yok şöyle yok böyle Haswell eskidi artık senin 4460 çöp..." bilmesem işlemcimi çöpe atardım öyle anlatıyor " neyse işte böyle bir anımdı niye anlattım ki ben şimdi bunu :p velhasıl eskitmeyin hemen birşeyleri çöp etmeyin 6100 beni 1 2 sene idare eder ama belki seni 3 4 sene, kullanıcıdan kullanıcıya değişen birşey sonuçta.
Bunu sanırım en iyi zaman gösterecek hocam teşekkürler.:)

Bende 6100 kullanıyorum. GTA 5 de şehir içine girince %100 oluyor ekran kartı biraz darboğaz oluyor. Onun dışında şuana kadar oynadığım hiç bir oyunda yetersiz kaldığını görmedim. Zaten SSD ile kullanıyorum memnunum hani genel olarak.

Online oyunlar oynuyorsan 10 sene bile kullanırsın. Kendi kendine bozulan Intel işlemci görmedim henüz.

Şuan Assassin Creed Syndicate gibi 4 çekirdek gücü isteyen ağır oyunlara yetmiyor. Ama GTA 5 falan oynanabiliyor. İşlemciden beklentiniz ne kadar çok ise, sizi kaç sene götüreceği de o kadar kısalabilir.

Şakşakçı goygoy yapanlara bakıp aldınız 2 çekirdekli işlemcileri sorun tabi :D Valla üzerinde tepinmiceksen, yemini suyunu eksik etmiceksen evladiyelik kullanırsın. Ama beni mağdur edermi gelecek olan oyunlar için falan dersen şu anda gta5 de bazı sahnelerde tam yükte çalışıyor zaten. Çok bişey bekleme ne kadar köfte harcı o kadar köfte.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı