RX 570 kaç sene götürür?

Öncelikle merhabalar, RX 570 4 GB GPU'suna sahibim. AAA oyunlar oynamayı çok seviyorum ve Ultra ayar takıntım yok. Orta ayarlar ideal benim için. Sizce kaç sene daha götürür? i3-9100F'e sahibim ve yakında i3-10100F'e geçeceğim. GPU'mu da değiştirmek isterdim ama bütçem yok maalesef. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Aga zaten i3-9100F kullanıyorsun o da çok güçlü bir işlemci en kötü i5 10400F almayacaksan parana yazık edersin 10100F almak yerine RX 570'i satıp üstüne i3 10100F için ayırdığın parayı koyarak uygun fiyatlı bir GTX 1650 Super alabilirsin emin ol bu daha fazla götürür.

Cyberpunk 2077 için minimum sistemi karşılıyor sen düşün gerisini, birkaç yıla 1080p ömrünü tamamlar gibi geliyor.
Anlam veremiyorum oyunun sistem gereksinimlerine. En düşükte GTX 780 ve RX 470 önermiş. Arada dağlar kadar fark var bu kartlar arasında. Biraz dengesizlik olmuş gibime geliyor sistem gereksinimlerinde. Ya da yapımcı NVIDIA kartlara abanmış optimizasyonu yaparken. Bilemiyorum çıkınca göreceğiz. Tahminimce orta ayarlarda 60 FPS oynayabilirim.

Anlam veremiyorum oyunun sistem gereksinimlerine. En düşükte GTX 780 ve RX 470 önermiş oyun. Arada dağlar kadar fark var bu kartın arasında. Biraz dengesizlik olmuş gibime geliyor sistem gereksinimlerinde. Ya da yapımcı NVIDIA kartlara abanmış optimizasyonu yaparken. Bilemiyorum çıkınca göreceğiz. Tahminimce orta ayarlarda açar muhtemelen.
Şirketin yalancısıyız, bence RX570 hala güçlü ama artık yavaştan da yaşlanmaya başladı. Yeni nesil GTX 1650S ya da RX 5500 XT alın i3 10100F almak yerine.

Sizce RX 570'ten RX 5500 XT'e geçmek mantıklı mı? 1650S tercih etmem muhtemelen pek fark yok çünkü RX 570 ile arasında.
İlla yükseltme yapacaksanız bence mantıklı. Ben bu iki karttan birini alacağım ilerleyen dönemde hem GDDR6 avantajı hem de az güç tüketmesi avantajları arasında. Ama yükseltme yapmayacaksınız sisteminiz bence gayet yeterli.

İlla yükseltme yapacaksanız bence mantıklı. Ben bu iki karttan birini alacağım ilerleyen dönemde hem GDDR6 avantajı hem de az güç tüketmesi avantajları arasında. Ama yükseltme yapmayacaksınız sisteminiz bence gayet yeterli.
Yani demek istediğiniz kullanmakta olduğum sistemim beni daha götürür. Umarım yanlış anlamamışımdır. RX 570 ile yola devam ediyorum o halde. i3 10100F'e geçmek istememin temel nedeni ilerde yeni nesilde çıkacak kartlarla kullanmak, o yüzden geçmek istiyorum. i3-9100F'i de yeni bir sistemde kullanıp kardeşime vereceğim hocam. Yardımlarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı