i3 6100 Performansı

OC overclockun kısaltımı (hız aşırtma). Tüm ekran kartlarına yapılabilir ama tüm işlemcilere yapılamaz. İşlemciye OC yapmak için genelde K ibaresi olmalı ama 6. nesil işlemcilerde K olmadanda OC yapılabiliyor.
şimdi İ3 6100 e OC yapılabilir mi ? yapılırsa hangi ana kart lazım olur ve ana kartın OC yapmak için oldunu nerden bilecem ?

i3 6100'e overclock yapmayı pek öneren görmedim.. Hatta biraz evvel forumda İntel k ibareli olmayan işlemcilere O.C yapılmasını önermediğini içeren bir açıklama yaptığını söylüyordu bir arkadaş. ANcak O.C olmadan gayet yeterli bir İşlemci olduğunu anlıyoruz birçok gameplay videolarından.

Türkiye' de fazla uğraşmak istemiyor insanlar bu yapılmadığı yada tehlikeli olduğu anlamına gelmez. Skylike işlemcilere OC yapmak için Z170 anakart ve o anakart için dağıtılmış özel BIOS sürümünü kurmak gerekiyor. Son güncelleme ile İntel anakart üreticilerini uyarıp BIOS güncellemelerini geri çektirdi. Bunun sebebi ise tamamen satış politikası çok iyi OC yapılan bir i3 6100 i5 6600K' nın stok haline denk oluyor. Bir sürü yabancı büyük bilgisayarcılar bu işlemciyi 4.4GHZ civarına çıkardı ve tüm testler ve oyun performanslarıda ortada o yüzden bilmeyen 1-2 kişinin lafına kanmayın. Şunuda belirtiyim bilinçsiz yapılan OC her zaman tehlikelidir. Ama bilinçli bir kullanıcı tarafından yapılan OC' un hiçbir zararı yoktur. Ben tam 8 sene kullandığım masaüstünün işlemcisini yaklaşık 4 yıl OC' lu kullandım ve işlemcide ne ufak bir sorun yok halen sağlam o yüzden ömür konusunu dert etmeyin bile.

Türkiye' de fazla uğraşmak istemiyor insanlar bu yapılmadığı yada tehlikeli olduğu anlamına gelmez. Skylike işlemcilere OC yapmak için Z170 anakart ve o anakart için dağıtılmış özel BIOS sürümünü kurmak gerekiyor. Son güncelleme ile İntel anakart üreticilerini uyarıp BIOS güncellemelerini geri çektirdi. Bunun sebebi ise tamamen satış politikası çok iyi OC yapılan bir i3 6100 i5 6600K' nın stok haline denk oluyor. Bir sürü yabancı büyük bilgisayarcılar bu işlemciyi 4.4GHZ civarına çıkardı ve tüm testler ve oyun performanslarıda ortada o yüzden bilmeyen 1-2 kişinin lafına kanmayın. Şunuda belirtiyim bilinçsiz yapılan OC her zaman tehlikelidir. Ama bilinçli bir kullanıcı tarafından yapılan OC' un hiçbir zararı yoktur. Ben tam 8 sene kullandığım masaüstünün işlemcisini yaklaşık 4 yıl OC' lu kullandım ve işlemcide ne ufak bir sorun yok halen sağlam o yüzden ömür konusunu dert etmeyin bile.
Kardeş sadece z170 ana kartlarlamı oluyo başka ana kart olmaz mı ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı