i3 6100 + r7 370 sistem toplama

Emin ol senin bildiklerini biliyorum ve düşündüklerini de düşünebiliyorum. Küstahlığını biraz azaltmanda fayda var. Fark diğer 2 çekirdeğin sanal ya da gerçek olması farkı. Oyun performansımı etkilemeyecek bir şey için neden daha fazla para vereyim? Sen sistem kurunca i5 6400 ve Gtx 950 al. Ben daha ucuza i3 6100 ve R9 380 alayım. Daha fazla uzatma.
GTX950 ekran kartını al demedim. Hocam Sapphire R9 380 önermiş. GTX950 nerden çıktı acaba? Küstağlık yaptığımı düşünmüyorum.

Adsız.png

Bu sistemi tavsiye ediyorum.

Bilgisayarı alan arkadaş oyun oynayacakmış. Yani işlemci i3 6100 veya i5 6400 olsun fark etmez. Ekran kartı oyun performansını etkiler. Yani ekran kartını arttırması lazım. i3 6100 ve R9 380 2 GB alması daha mantıklı olur. Zaten 2200 tllik bilgisayarla oynayacağı oyunlar ultrada olmayacağı için 4 gb vrame gerek yok. Ayrıca arkadaşın linkini yolladığı R9 380'e sen 4 GB demişsin ama linki açıp bakmadığın bile belli. Linki açıp bir baksaydın o kartın 2 GB olduğunu görürdün. Daha bu linki bile iyi incelemiyorken senin işlemciler arasındaki farkı incelediğinden şüpheliyim.

Kendi topladığın sistemi 2272 TL'ye toplamış arkadaş bence 50 TL daha koysun üstüne bu sistemi alsın. Sinerji'ye de güvenebilirsiniz.
EDIT: Kasayı sizin beğendiğiniz bir kasa olsun diye koymuştum. Ama sonradan kafama dank etti. Sistemin ihtiyacı olan güç 401W gözüküyor (MSI Türkiye). Kasanın içindeki güç kaynağı 500W ama +80 sertifikası yok. Yani sizin kasaya yeter mi yetmez mi bilemiyorum. Kasanın 600W güç kaynağı olan modeli de var sinerji sitesinde. Belki 600W modelini almak daha mantıklı olabilir. Zaten kasanın 500W modeli ile 600W modelinin arasında 40 TL fark var.

Dosya Ekleri

• 2320 TL.png
    2320 TL.png
    36,1 KB · Görüntüleme: 433
Son düzenleme:
Bilgisayarı alan arkadaş oyun oynayacakmış. Yani işlemci i3 6100 veya i5 6400 olsun fark etmez. Ekran kartı oyun performansını etkiler. Yani ekran kartını arttırması lazım. i3 6100 ve R9 380 2 GB alması daha mantıklı olur. Zaten 2200 tllik bilgisayarla oynayacağı oyunlar ultrada olmayacağı için 4 gb vrame gerek yok. Ayrıca arkadaşın linkini yolladığı R9 380'e sen 4 GB demişsin ama linki açıp bakmadığın bile belli. Linki açıp bir baksaydın o kartın 2 GB olduğunu görürdün. Daha bu linki bile iyi incelemiyorken senin işlemciler arasındaki farkı incelediğinden şüpheliyim.

Kendi topladığın sistemi 2272 TL'ye toplamış arkadaş bence 50 TL daha koysun üstüne bu sistemi alsın. Sinerji'ye de güvenebilirsiniz.
Başka konulara da aynı anda cevap yazdığım için 4GB olarak aklımda kalmış. Ancak sırf oyun için diye ekran kartı ile işlemci arasında fark oluşturmaya gerek yok. Aynı fiyata daha dengeli bir sistem daha mantıklı ve geleceğe dönük olur. Dediğinize bakılırsa 4000TL bütçeli oyun sistemine de AMD A10 7870K ile GTX980 Ti önerelim. Sonuçta herşey ekran kartı. Bir de 120GB SSD sadece Windows'un açılışını hızlandıracaktır. Eğer gelecek 240GB SSD alırsa içine GTA 5 gibi oyunları da kurabilir.
Sizin verdiğiniz bilgiler ışığında oyun sisteminin aslında sırf ekran kartı olduğunu düşünmeye başladım. HDD'de sistemin en önemli 2. parçası. Buyüzden aşağıdaki sistemi topladım. Galiba arkadaşa en iyi olucak sistem bu.

Dosya Ekleri

• oyun sistemi nedir.png
    oyun sistemi nedir.png
    29,8 KB · Görüntüleme: 473
Kardeşim bak 2300 TL'lik bir sisteme kimse i5 önermez çünkü gerek yok anlatabiliyor muyum? i3 olması demek kötü demek değil. Sadece i5'in bir alt modeli. Senin dediğine bakarsak GTX 750 Tİ ya da GTX 950 almayalım. GTX 960 var ne gerek varki. GTX 750 Tİ ve 950 kötü 960 var gidelim onu alalım. Hem 960'ın çekirdekleri daha fazla onun çekirdek hızı daha yüksek diğer ekran kartları kötü. Aaaaa pardon Titan X vardı ya unutmuşum niye GTX 960 alıyoruzki. Ya bırak Titan X daha üst model ama herkes GTX 980 Ti alıyo niyeki? Belki performans farkı vardır. Ama kim ne yapacak ki performans farkını Titan X daha üst model 980 Ti kötü. Titan X alalım. Ayrıca kendi yaptığın sistem hani şu yukarıdaki "oyun sistemi nedir.png" var ya onda kullandığın işlemci O.C yapıldığında i5 4590'ın performansını veriyor. Ama kimin umrunda ki performans G3258 pentium çekirdeği az önbelleği az. Niye alalımki i3 varken. i5 kadar performans veriyor hemde i3'ten daha ucuza ama niye i3 varken onu alalım ki?

Kardeşim bak 2300 TL'lik bir sisteme kimse i5 önermez çünkü gerek yok anlatabiliyor muyum? i3 olması demek kötü demek değil. Sadece i5'in bir alt modeli. Senin dediğine bakarsak GTX 750 Tİ ya da GTX 950 almayalım. GTX 960 var ne gerek varki. GTX 750 Tİ ve 950 kötü 960 var gidelim onu alalım. Hem 960'ın çekirdekleri daha fazla onun çekirdek hızı daha yüksek diğer ekran kartları kötü. Aaaaa pardon Titan X vardı ya unutmuşum niye GTX 960 alıyoruzki. Ya bırak Titan X daha üst model ama herkes GTX 980 Ti alıyo niyeki? Belki performans farkı vardır. Ama kim ne yapacak ki performans farkını Titan X daha üst model 980 Ti kötü. Titan X alalım. Ayrıca kendi yaptığın sistem hani şu yukarıdaki "oyun sistemi nedir.png" var ya onda kullandığın işlemci O.C yapıldığında i5 4590'ın performansını veriyor. Ama kimin umrunda ki performans G3258 pentium çekirdeği az önbelleği az. Niye alalımki i3 varken. i5 kadar performans veriyor hemde i3'ten daha ucuza ama niye i3 varken onu alalım ki?
Ben ordaki sistemi onların dediği gibi topladım. G3258 İ5 4690K performansı veriyorsa adamlar niye İ3 yapıyor? İ3, İ5 performansındaysa neden İ5 var? Ekran kartında GTX980 Ti'a nerden geldiniz anlamıyorum. Ben i5 6400 ile R9 380 2GB önerdim. Arkadaş ise i3 6100 ile R9 380 önerdi. Sonra da "İşlemciyi Tofaş, ekran kartını Mercedes alırsanız dengeli olmaz." dedi. Hiçbir sayı önemli değilse ozaman neden i5 6400 var? Herşey teoride doğru değil. G3258 O.C edilince İ5 4690K performansındaysa neden i5 4690 yerine G3258 önermiyorsunuz? Ozaman niye İ5 4690 var? SSD'yi her an çıkarıp takabilirsiniz ve fiyatı işlemcilere göre ucuz parçalardır. İşlemciyi önceden iyi alırsanız o uzun zaman gider. SSD'ler belli bir zaman sonra performansı düşen parçalardır. Buyüzden fiyatları biraz daha ucuzdur ve çıkarıp-takılabilir parçalardır.

Kardeşim tamamda sen şunu anlamamışsın bak. i5 6400 aldın, ekran kartını da 380 aldın. Diğer parçaları ne yapacaksın. Bu bilgisayarı alacak adamın bir bütçesi var. Onun için i5 6400 ve 380 alırsan diğer parçalardan kısmış olursun. Yani bilgisayarda sadece işlemci ve ekran kartını düşünmeyeceksin. Diğer parçalarda iş görüyor. i3 6100 ve i5 6400 arasında 250 TL fiyat farkı var ama performansları birbirine yakın yani diğeri i3 olduğu için çabuk eskiyecek 2 seneye ömrü kısalırken diğeri i5 olduğu için 4 seneye eskiyecek diye bir şey yok eskime kullanıma ve teknolojisine bağlıdır. İki işlemcide skylake yani biri eskiyince diğeri de eskimiş olacak. Son olarak adamın bütçesi 1000 TL ise tabiki de G3258 önericem. 1000 TL'nin 600 TL'sini i5 4690'a harcamasını istemem. Yani bu iş performansa bağlı ama fiyata da bağlı sen 2000 TL'lik bir bilgisayara 700 TL'lik i5 6400 öneremessin. Sistemin yarısı boşa gider. Onun yerine 450 TL'lik i3 6100 önereceksin ki diğer bileşenlerede bütçe kalsın. Performansları zaten yakın. En önemlisi de bilgisayarın kullanım amacına da bağlı. Oyun bilgisayarı ise i3 6100 ve R9 380 önerilirken render bilgisayarı ise hem işlemci hem ekran kartı yüksek tutulmalıdır. Mesela render için i5 6500 ve GTX 950 alınabilir.

Kardeşim tamamda sen şunu anlamamışsın bak. i5 6400 aldın, ekran kartını da 380 aldın. Diğer parçaları ne yapacaksın. Bu bilgisayarı alacak adamın bir bütçesi var. Onun için i5 6400 ve 380 alırsan diğer parçalardan kısmış olursun. Yani bilgisayarda sadece işlemci ve ekran kartını düşünmeyeceksin. Diğer parçalarda iş görüyor. i3 6100 ve i5 6400 arasında 250 TL fiyat farkı var ama performansları birbirine yakın yani diğeri i3 olduğu için çabuk eskiyecek 2 seneye ömrü kısalırken diğeri i5 olduğu için 4 seneye eskiyecek diye bir şey yok eskime kullanıma ve teknolojisine bağlıdır. İki işlemcide skylake yani biri eskiyince diğeri de eskimiş olacak. Son olarak adamın bütçesi 1000 TL ise tabiki de G3258 önericem. 1000 TL'nin 600 TL'sini i5 4690'a harcamasını istemem. Yani bu iş performansa bağlı ama fiyata da bağlı sen 2000 TL'lik bir bilgisayara 700 TL'lik i5 6400 öneremessin. Sistemin yarısı boşa gider. Onun yerine 450 TL'lik i3 6100 önereceksin ki diğer bileşenlerede bütçe kalsın. Performansları zaten yakın. En önemlisi de bilgisayarın kullanım amacına da bağlı. Oyun bilgisayarı ise i3 6100 ve R9 380 önerilirken render bilgisayarı ise hem işlemci hem ekran kartı yüksek tutulmalıdır. Mesela render için i5 6500 ve GTX 950 alınabilir.
İsterseniz benim sistemimi bir kontrol edebilirsiniz. 120GB SSD olmaması dışında herhangi bir eksiği yok.
Zaten G3258'i 1300TL aşağısına ben de öneriyorum. Ancak i5 4690k performansında demek, i5 4690 ile aynı demek değil. Yani arada kalite farkı var. Ben de i3 6100 vs i5 6400 olayında bundan bahsettim. Konu sahibi arkadaş istediğini seçsin. İyi geceler. İyi sosyaller.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı