i3 6100 R9 380X grafik kasması

Merhaba, bende i3 6100 ve ASUS R9 380X var. En son Mojave kurmaya çalıştığımda gayet kolay kurmuştum ama R9 380X özellikle browserlarda pencere sürüklerken inanılmaz kasıyor. Ya da mesela daw'ların içinde bir pencere sürüklerken çok kasıyor. Aynı şekilde Safari, Chrome gibi tarayıcıların içinde pencereyi aşağı çekerken de çok fazla kasıyor. Ayrıca YouTube'da tam ekran yaparken ve ekran küçültürken de çok kasıyor. Bunun bir çözümü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows için açmadım konuyu, mac kurunca yaşıyorum bu sıkıntıyı sadece. Yanlış anlaşıldı sanıyorum.
Çözünürlük sıkıntısı var mı? Sistem bilgilerinde tanımış olarak görünüyor mu?
Evet, tanınmış olarak görünüyor. Benchmarklarda da epey iyi bir sonuç alıyorum ama safari, chrome gibi tarayıcılarda, müzik programlarında (sürüklerken, tekerlerlekle aşağıya kayarken vs.) kasmalar yaşıyorum. Örneğin Youtube full screen yaptığım zaman 5-6 saniye full screen olmasını bekliyorum gibi.
Şuradan sorunumun neredeyse aynısını video olarak görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ve buradan:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Windows için açmadım konuyu, mac kurunca yaşıyorum bu sıkıntıyı sadece. Yanlış anlaşıldı sanıyorum.

Evet, tanınmış olarak görünüyor. Benchmarklarda da epey iyi bir sonuç alıyorum ama safari, chrome gibi tarayıcılarda, müzik programlarında (sürüklerken, tekerlerlekle aşağıya kayarken vs.) kasmalar yaşıyorum. Örneğin Youtube full screen yaptığım zaman 5-6 saniye full screen olmasını bekliyorum gibi.
Şuradan sorunumun neredeyse aynısını video olarak görebilirsiniz.

ve buradan:

Browserlar çok fazla RAM kullandığından dolayı kasma yapıyor olabilir.

Bunlar normal sayılıyor sanırım çünkü MacBook Pro veya iMac kullanan yaşadığını belirtmiş. Ek olarak başka bir konuda, sistemde bir sıkıntı yoksa böyle ufak şeyler normal denilmişti diye hatırlıyorum.
Anladım teşekkürler ama bana pek normal gelmedi.
Browserlar çok fazla RAM kullandığından dolayı kasma yapıyor olabilir.
Photoshop'da yakınlaştırma/uzaklaştırma yaparken de yapıyor maalesef. Windows'da asla böyle bir sorun yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Config dosyanda uygun SMBIOS kullan ve RadeonDeInit işaretleyip dene. Ayrıca ek olarak Inject EDID işaretleyip dene.
Merhaba, cevabınız için teşekkürler. Bunların hepsini defalarca kere yapmama rağmen hiçbir sonuç alamadım. Sizce normal bir mac sistemde yukarıdaki pencere davranışları ve lag normal mi yoksa ben mi abartıyorum?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı