i3 6100 ve GTX 1080 sistem FPS düşme problemi

hakan koç

Hectopat
Daha fazla  
Bu sorun bilgisayarı topladıgımdan beri var. Ancak son zamanlarda daha da belli etmeye başladı. Sistem özellikleri;
  • MSI GTX 1080 Armor
  • Intel i3 6100
  • HyperX DDR4 2x4 GB RAM
  • MSI DDR4 Anakart
Modelini tam hatırlamıyorum ama hepsi yepyeni, bu yaz sıfır topladığım parçalar.

Bu FPS düşme problemini nasıl çözebilirim? Lütfen yardımcı olun. Oyun içi veriler ekte sunulmuştur.

Anladım anakart MSI z170 peki sıvı soğutma almama gerek var mı sizce ? Yoksa direk tüm bütçeyi işlemciye mi yoğunlaştırayım ? (kısıtlı bütçem var)
Ya bence oyunda problem var dicem de fortnite ta da drop yemeye başladım eskiden böyle değildi bakalım işlemci değişimi işe yarayacak mı.

Anakartı neden değiştirmem gerek onu anlamadım.
O anakartla uyumlu olup GTX 1080'i besleyebilecek işlemciler gereksiz bir şekilde pahalı. İ7 6700k, İ7 7700k gibi işlemcilerin sıfırını 2.000 TL'nin altında bulamazsınız. Anakart değiştirerek R5 2600 veya İ5 8400 almak daha mantıklı olacaktır.

Anladım peki sıcaklık fps drop ile alakalı mıdır ? Çünkü kasayı elleyemiyorum neredeyse çok aşırı ısınıyor 80 derecenin üstüne çıkıyor ekran kartı ve CPU.

Evet ısı değeri FPS'yi etkiler. Termal macunun yenilenmesi gerekebilir. Ama CPU ve GPU'nun ısınmasında kasanın da etkisi vardır. Eğer kasanızın hava akışı yeterince iyi değilse yüksek ısıları görmeniz normal.

Çok büyük darboğaz var gtv5 de böyleyse bf1 gibi bir oyunda hayal edemiyorum işlemci ram ve anakartı satıp güzel bir şekilde indirimde R5 2600 ve b350 bi anakart alabilir uzun seneler rahat bir şekilde kullanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…