i3 6100 ve GTX 1080 sistem FPS düşme problemi

hakan koç

Hectopat
Daha fazla  
Bu sorun bilgisayarı topladıgımdan beri var. Ancak son zamanlarda daha da belli etmeye başladı. Sistem özellikleri;
  • MSI GTX 1080 Armor
  • Intel i3 6100
  • HyperX DDR4 2x4 GB RAM
  • MSI DDR4 Anakart
Modelini tam hatırlamıyorum ama hepsi yepyeni, bu yaz sıfır topladığım parçalar.

Bu FPS düşme problemini nasıl çözebilirim? Lütfen yardımcı olun. Oyun içi veriler ekte sunulmuştur.

20181117162056_1.jpg
20181117162303_1.jpg

Ekran kartının %88 lik kısmı kullanılıyor gözüküyor acaba sıcaklıktan olabilir mi ? Intel stock CPU soğutucusunu kullanıyorum 2 haftadır eski soğutucusunu sattığımdan dolayı.

Yahu kardeşim 2-3 ay önce i3 6100 işlemci kullanıyordum gtx 1050 ti kartı bile besleyemiyordu sen gtx 1080'i desteklemesini bekliyorsun.

Ancak 4K yüksek ayarlarda oynarsan işlemciye değilde ekran kartına yüklenir oyun ama bu seferde ramin yetersiz kalacaktır bu yüzden yapabiliyorsan işlemciyi değiş rami de yükselt.

Sorununun nedeni işlemciden kaynaklanmakta i3 6100+ GTX 950 de bile oyunda işlemci yüzünden drop yiyen arkadaşım var ve sorununuzun çözümü ya grafikleri en üst seviyeye getirmek ya da işlemcinizi en azından i5 ile değiştirmeniz gerekmekte.

Arkadaşlar i3 6100 yazmışım i3 8100 yazıcağıma yanlışlık olmuş. Stok intel soğutucusu takılı bence sıcaklıktan olabilir sıvı soğutucu almayı düşünüyorum bu haftasonu.
Ayrıca Counter Strike Global Offensive , Rise Of Tomb Raider , X-Plane 11 gibi oyunlarda bu sorun yok.

Arkadaşlar i3 6100 yazmışım i3 8100 yazıcağıma yanlışlık olmuş. Stok intel soğutucusu takılı bence sıcaklıktan olabilir sıvı soğutucu almayı düşünüyorum bu haftasonu.
Ayrıca Counter Strike Global Offensive , Rise Of Tomb Raider , X-Plane 11 gibi oyunlarda bu sorun yok.
Bence GTA 5 de sıkıntı var. Bende de aynı sorun var. Diğer oyunlarda böyle sorun olmuyor.
Edit: Çok sık olmuyor bende.

Sıvı soğutma gereksiz olur o işlemci için. Bence işlemcinizi satıp sıvı soğutmaya ayıracağınız bütçeyle birleştirip 2. el 8. nesil İ5 alın stok fan yerine de kuleli bir cpu fanı yaza kadar işinizi fazlasıyla görecektir.

Bu sorun bilgisayarı topladıgımdan beri var. Ancak son zamanlarda daha da belli etmeye başladı. Sistem özellikleri;
  • MSI GTX 1080 Armor
  • Intel i3 6100
  • HyperX DDR4 2x4 GB RAM
  • MSI DDR4 Anakart
Modelini tam hatırlamıyorum ama hepsi yepyeni, bu yaz sıfır topladığım parçalar.

Bu FPS düşme problemini nasıl çözebilirim? Lütfen yardımcı olun. Oyun içi veriler ekte sunulmuştur.

Eki Görüntüle 344385Eki Görüntüle 344386
Bariz bir darboğaz var. İşlemcinizi, anakartı da değiştirip uygun fiyatlı; Ryzen 5 2600 almanızı öneririm. Tabii eğer bütçe var ise. Yok ise DSR ile çözünürlük yükseltmeyi deneyin bence. Yükü azalalacaktır işlemcinin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı