i3 6100 ve GTX 960 sistem toplama

Aras3636

Hectopat
Daha fazla  
Ben Technopat'ın yaptığı 2500 TL'lik sistemin bazı parçalarını alarak ve kendim bazı parçaları değiştirerek kendi bilgisayarımı topladım resimleri:

Ekran Görüntüsü (2).png Ekran Görüntüsü (3).png Ekran Görüntüsü (4).png Ekran Görüntüsü (5).png

Bu bilgisayarı almadan önce sormak istediğim bazı sorular var:
  1. Anakartı şu yapsam MSI B150M GAMING PRO Intel B150 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Fiyatı performans artışı olur mu ya da bir sıkıntı çıkar mı?
  2. 2 anakart da kasaya uyar mı?
  3. GTX 960 yerine GTX 1060 alsam ne kadar performans artışı olur?
Biraz uzun oldu ama cevap verirseniz beni çok mutlu edersiniz.

Öncelikle merhaba.Güzel bir sistem kurmuşsun fakat bu sistem aşırı süre götürmez seni.Ram'leri 8 gb yapıp,Gtx 960'ı Vatan'dan alıp,İ5 6500 alabilirsin.Ram'lerin şimdi hemen almana gerek yok.Belli ki oyun için topluyorsun.Bikaç yıl yeter 8 gb ram(Belli bir süre sonra aynı ram'den alsan daha mantıklı olur).

Anakart: MSI B150M Bazooka
İşlemci: i5 6400
HDD: Seagate Barracuda 7200RPM 1TB
Ekran Kartı: MSI RX470
Kasa: Dark N10
Güç Kaynağı: Corsair Builder vs550
RAM: Kingston Hyperx Fury 8GB 2133MHZ Tek modül ram. :)
O GTX960' a 1000TL verilmesi aşırı yanlış. RX 470 ondan daha iyi.

GTX960 gaming 2g modeli vatanda şuan 660 lira. 1000 lira vereyim deme taşlarlar. Ayrıca forumda modlardan biri sanirim asım demir idi gtx 970ini 800 liraya satıyor kesinlikle bak derim. Ayrıca İ5 işlemci daha uzun soluklu olacaktır iyi forumlar.

GTX960 gaming 2g modeli vatanda şuan 660 lira. 1000 lira vereyim deme taşlarlar. Ayrıca forumda modlardan biri sanirim asım demir idi gtx 970ini 800 liraya satıyor kesinlikle bak derim. Ayrıca İ5 işlemci daha uzun soluklu olacaktır iyi forumlar.
Arkadaş doğru söylemiş Gtx 960 4gb alacağına gtx 960 vatandan 650'ye al daha mantıklı

[QUO
Öncelikle merhaba.Güzel bir sistem kurmuşsun fakat bu sistem aşırı süre götürmez seni.Ram'leri 8 gb yapıp,Gtx 960'ı Vatan'dan alıp,İ5 6500 alabilirsin.Ram'lerin şimdi hemen almana gerek yok.Belli ki oyun için topluyorsun.Bikaç yıl yeter 8 gb ram(Belli bir süre sonra aynı ram'den alsan daha mantıklı olur).

tamam senin dediklerini yaptım daha güzel oldu ama bir sorum daha var anakartı soruda da belirttiğim gibi b150m bazooka yerine b150m pro gaming yapsam birşey farkeder mi? şimdiden teşekkürler

[QUO

tamam senin dediklerini yaptım daha güzel oldu ama bir sorum daha var anakartı soruda da belirttiğim gibi b150m bazooka yerine b150m pro gaming yapsam birşey farkeder mi? şimdiden teşekkürler
İkisi arasında hiç performans farkı yok yanlız :
1. Bazooka'da 4 ram slotu varken pro'da 2.

2. Bazooka sağlamlık açısından iyi fakat pro ise gaming yazılımları konusunda iyi.

3. Gaming pro da msi ds b1 adlı oyuncu faresi çıkıyor. 80 tl satış fiyatı var.

4. Gaming pro da bildiğim kadarıyla daha fazla usb port var.

5. Bazooka da sata express portu var.

İhtiyacını hangisi karşılıyorsa onu al ve ikiside aynı boyutta.

İkisi arasında hiç performans farkı yok yanlız :
1. Bazooka'da 4 ram slotu varken pro'da 2.

2. Bazooka sağlamlık açısından iyi fakat pro ise gaming yazılımları konusunda iyi.

3. Gaming pro da msi ds b1 adlı oyuncu faresi çıkıyor. 80 tl satış fiyatı var.

4. Gaming pro da bildiğim kadarıyla daha fazla usb port var.

5. Bazooka da sata express portu var.

İhtiyacını hangisi karşılıyorsa onu al ve ikiside aynı boyutta.

teşekkürler :) gabiba bazookayı alcam ama son bir sorum var sata express portu olunca ne fark ediyor

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı