i3 6100 ve R7 370 sistem toplama

Sistem için verebileceğim bütçe arttı. Şöyle düşünüyorum:

-Intel core i5 6500 işlemci
-Gigabyte H170 HD3 anakart
-MSI R7 370 Gaming 2G ekran kartı
-Kıngston 8 GB DDR4 2133 MHz RAM
-Samsung 850 evo 250 GB SSD
-Aerocool kcas 80+ 600W güç kaynağı
-Asus 24" VG248QE 1 ms 144 hz Full HD M

Monitör şu an en pahalı parça listede. En çok CS:GO ve BF4 oynayan birisi olarak akıcılık, grafiğe göre benim için daha ön planda.
Şimdilik BF4' ü low da oynamayı düşünüyorum.

R7 370 2G BF4 performansı
-Min: 100 FPS
-Max: 200 FPS
-Avangers. 150 FPS

Seneye 2.000 ila 2.500 TL arası bir ekran kartı ile değiştireceğim. Sizce nasıl olur?

Bu ekran kartına bu işlemci yüksek yani konu sadece FPS' ise Core i3 + R9 370'de yaklaşık aynı sonucu verir diye düşünüyorum ama siz online oyunda oynayacağınız için işlemci böyle kalsın ekran kartını arttırırsanız daha mantıklı olur. R9 380 yada GTX 960 olması bu işlemci için daha iyi.

AMD ekran kartları Nvida ekran kartlarına göre daha fazla güç çekerler ama 600W genede bu sistem için yeterli olacak.

Bi soru: 100FPS'nin getirisi ne? Ben 60PFS'den yukarısını insan gözü ayırt edemiyor gibi biliyorum, emin olmamakla birlikte. Yani size 60fps bir oyun ile 100fps bir oyunu iki farklı ekranda yan yana gösterseler hangisinin 100FPS olduğunu ayırt edebilir misiniz ? (Tabi monitörlerin ikisi de 144hz olması kaydı ile)

Bu ekran kartına bu işlemci yüksek yani konu sadece FPS' ise Core i3 + R9 370'de yaklaşık aynı sonucu verir diye düşünüyorum ama siz online oyunda oynayacağınız için işlemci böyle kalsın ekran kartını arttırırsanız daha mantıklı olur. R9 380 yada GTX 960 olması bu işlemci için daha iyi.

AMD ekran kartları Nvida ekran kartlarına göre daha fazla güç çekerler ama 600W genede bu sistem için yeterli olacak.

Bi soru: 100FPS'nin getirisi ne? Ben 60PFS'den yukarısını insan gözü ayırt edemiyor gibi biliyorum, emin olmamakla birlikte. Yani size 60fps bir oyun ile 100fps bir oyunu iki farklı ekranda yan yana gösterseler hangisinin 100FPS olduğunu ayırt edebilir misiniz ? (Tabi monitörlerin ikisi de 144hz olması kaydı ile)

Nette testler var ve benim için fark edilir bir durum ve yanlış bir kanı var. İnsan gözü bütün var olan kameralardan daha hassastır ve Monitör isterse 200 hz olsun- ki bildiğim kadarıyla piyasada yok- o FPS yı hissedersiniz :)

Sistem için verebileceğim bütçe arttı. Şöyle düşünüyorum:

-Intel core i5 6500 işlemci
-MSI R7 370 Gaming 2G ekran kartı
-Kıngston 8 GB DDR4 2133 MHz RAM
-Samsung 850 evo 250 GB SSD
-Aerocool kcas 80+ 600W güç kaynağı
-Asus 24" VG248QE 1 ms 144 hz Full HD M

Monitör şu an en pahalı parça listede. En çok CS:GO ve BF4 oynayan birisi olarak akıcılık, grafiğe göre benim için daha ön planda.
Şimdilik BF4' ü low da oynamayı düşünüyorum.

R7 370 2G BF4 performansı
-Min: 100 FPS
-Max: 200 FPS
-Avangers. 150 FPS

Seneye 2.000 ila 2.500 TL arası bir ekran kartı ile değiştireceğim. Sizce nasıl olur?
mantıklı bir seçim şimdiden hayırlı olsun.

Bildiğim kadarıyla yok ama olanların da bir çaresi vardır. :)

Egehan Bey, merhabalar. Resmini paylaşacağım sistemin alınması herhangi bir sıkıntı yaratır mı, ekran kartına oc yapabilirmiyim bu anakart üstünde, işlemciye oc yapmak istemiyorum, şimdiden teşekkürler.
no oc.PNG

Bana kalırsa psu Zalman ZM600-LE 600W 120mm Fanlı Güç Kaynağı bunu almalısın. Daha garanti bir marka. Aerocool biraz yan sanayi gibi. Kötülemek için değil zalman gibi bir marka varken bence almamalısın.
Kasa alacaksan da Deep Cool Smarter Kasa Siyah PSU YOK bunu almanı öneririm. Tabi o senin görsel zevkine kalmış. Ben o kadar ürün alırken görsele önem verenlerden olmadığım için bunu öneriyorum :D.
SSd ileri de almanı öneririm. Sonuçta ileride sisteme ssd ekleyebilirsin ama işlemciyi birebir aynı fiyata satıp yükseltemezsin. Ha yok illa almalıyım dersen de Kingston hyperx fury 120 gb 500/500 işini görür diye düşünüyorum. O kadar uçmaya gerek yok bence.
O kart DDR3 olması lazım. Ve kart olarak da o.c yapamayacağından MSI H110M Pro-Vh D4 2133Mhz mATX 1151 bunu öneririm. Ama o kartın fiyatı 350 tl olduğundan fiyat olarak baz aldığımızda ssd çıkar ve anakart h110m olursa 400 lira küsürat bir fiyat artıyor. Buda r9 380x demektir. Bu şekil daha iş görür. Tabi kara sana kalmış ne alırsan şimdiden hayırlı olsun(y).

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı