i3 6100 ve RX 470 sistem GTA 5 FPS düşme sorunu

kadirsarikaya

Megapat
Daha fazla  
Önceden GTA 5'i very high-high arası oynardım. FPS düşmesi gibi bir şey söz konusu değildi. Aradan 5-6 ay geçtikten sonra oyuna girdim ve FPS düşüşü yaşadım. PC'ye format attım gerekli driverları yükledim ve ayarlı en düşüğe çektim ancak sorun hala devam ediyor. Özellikle polisler tarafından aranmaya başladığım zaman oluyor.
Sistem özellikleri;

• i3 6100 3.7 GHz
  • MSI RX 470 8G
  • Asus B150M Pro Gaming
  • 2133 MHz 8GB RAM
1.png 2.png 3.png 4.png

Önceden GTA 5'i very high-high arası oynardım. FPS düşmesi gibi bir şey söz konusu değildi. Aradan 5-6 ay geçtikten sonra oyuna girdim ve FPS düşüşü yaşadım. PC'ye format attım gerekli driverları yükledim ve ayarlı en düşüğe çektim ancak sorun hala devam ediyor. Özellikle polisler tarafından aranmaya başladığım zaman oluyor.
Sistem özellikleri;

• i3 6100 3.7 GHz
  • MSI RX 470 8G
  • Asus B150M Pro Gaming
  • 2133 MHz 8GB RAM
Eki Görüntüle 391038Eki Görüntüle 391039Eki Görüntüle 391040Eki Görüntüle 391041
Depolama alanınız nedir?

Depolama alanınız nedir?
512 GB M2 SSD ve 1TB HDD'm var. Oyun SSD'de.
MSI Afterburner programı ile oyun içi değerleri atın. CPU ve GPU kullanımına bakmak lazım.
Sabah atacağım hocam.
MSI Afterburner programı ile oyun içi değerleri atın. CPU ve GPU kullanımına bakmak lazım.
Hocam bazı nedenlerden dolayı konuyla ilgilenemedim. Kusura bakmayın.
Bazen yükleme ekranda mavi ekran hatası veriyor. Mavi ekran hatası ile FPS düşme sorunu aynı şeyden kaynaklanıyor olabilir mi?
Konu günceldir.

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    21,5 KB · Görüntüleme: 67
  • 2.PNG
    2.PNG
    28,2 KB · Görüntüleme: 74
  • 3.PNG
    3.PNG
    21,7 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
512 GB M2 SSD ve 1TB HDD'm var. Oyun SSD'de.

Sabah atacağım hocam.

Hocam bazı nedenlerden dolayı konuyla ilgilenemedim. Kusura bakmayın.
Bazen yükleme ekranda mavi ekran hatası veriyor. Mavi ekran hatası ile FPS düşme sorunu aynı şeyden kaynaklanıyor olabilir mi?
Konu günceldir.
Güç kaynağınızın özellikleri nedir? Sistemi stres testine sokar mısınız?

Hocam konuyla ilgilenemediğim için özür dilerim. Güç kaynağım Thermaltake 600W 80+. 25 dakikalık stres testi sonucu ekte.
İşlemci ısısı yüksek gibi geldi. Isıdan dolayı performans düşüşü olabilir. Termal macunu yenileyip fanıda güzelce temizleyip deneyin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı