İ3 6100'a O.C atılır mı?

Arkadaşlar ceza yediğim için sizlere yazamadim kusura bakmayın.
Ama ben sadece i3 6100'a O.C atılıp atılmadığını sordum yoksa diğerlerinin z170 yongalı anakartlarda O.C yapıldığını biliyorum. Böyle bir sistemim yok ama meraktan sordum. Yeniden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim.

Peki bu durumda bu işlemciye bilinçli bir OC yapıp da stabilite sorunu yaşayan birine denk geldiniz mi?

Bence bu durum sadece İntel' in pazar pazar payını dengelemek amaçlı yapılmış bir geri adım. Moderatör arkadaşlarda bu işlemcilere bilinçli bir şekilde yapılan OC' un hiçbir sıkıntı çıkarmayacağınıda destekliyor. Overclock bölümünde BIOS güncellemeleri ile ilgili konuda açıklamalar mevcut.

Şahsen testlerde olsun oyunlarda olsun 4.7GHZ gibi seviyelerde bile stabil kalabiliyorsa bir işlemci (bazı yabancı sitelerde testleri yapan var) ve GTA 5 gibi işlemci sömüren oyunlarda bile yüksek seviye kartlarla sorun çıkarmıyorsa ben pek de İntel' in yaptığı açıklamayı doğru bulmuyorum açıkcası. Bence durum sadece diğer işlemcilerin pazar payını dengelemek amaçlı bir adımdan ibaret. Çevremde bu işlemciyi OC kullanan tanıdıklarımda var herhangibir sorun yaşamadılar şimdiye kadar. Bu yüzden İntel' in açıklaması benim açımdan sadece pazar durumu il alakalı diye düşünüyorum.

Evet i3 6100 işlemciye OC yapılır. 4.4 ghz ye kadar eğer soğutmanız iyiyse OC yapabilirsiniz. Stabilite sorunu yaşamak diye birşey sözkonusu değil fakat fazla ısındığı durumlarda throttle yaparak frekansını çok düşürecektir. Isınmadığı takdirde 4.4 Ghz hızına OC yapıp gayet rahat kullanırsınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı