i3 7100 GTX 1050 Ti 4 GB oyunda kasma sorunu

KAMADAN

Centipat
Merhaba;

i3 7100
GTX 1050 Ti 4 GB
MSİ 110M GAMMING DDR 4
8 GB DDR4 RAM

Yukarıdaki sistem ile oyuna giriyorum fakat düşük ayarda bile kötü oyun sunuyor bana. Orta yapınca ya da yüksek çok kötü drop yiyiyorum. Tüm güncelleme ve format kaç kez attım tahmin edemezsiniz. İnternet de sorun yok ekraqn kartımda sorun yok diğer PC'de denedim fakat sorunu halen bulamadım. İşlemci mi de arıza var yoksa anakartda mı? Lütfen bilen bir kişi var mı ne yapacağım ben. FPS'de sorun yaşıyorum ya da donanımsal bir sorun. Bilgisayar sorunsuz çalışıyor. Anakart mı yoksa işlemci mi değiştirsem sorunum ortadan kalkacaktır?

Drop yeme sebeplerinizi tahminen sayayım birden fazla nedeni olabilir birincisi cpu kullanımı yüksek oyunlar oynuyosunuz buda darboğaz yapıp drop yemenize sebep oluyor ikinci sebep ise 8 gb ram kullanımını aşan oyunlar oynuyorsunuz bu yuzden drop yıyorsunuz. Msi afterburner ile değerlerinizi kontrol etmeniz gerekli ram kullanım miktarı ve cpu kullanım miktarlarını.

benim sistemim de sizinkiyle hemen hemen aynı i3 6100 kullanıyorum ve cpu kullanımı %100 oluyor ramim 8 gb aynı şekilde 2133 mhz sorunun neden kaynaklandığını bilemiyorum darboğaz bana çok saçma geliyor yani o kadar da kötü olduğunu sanmıyorum işlemcinin ama rise of the tomb raider oynarken nadiren de olsa drop yiyorum. Watch dogs 2 de ve gta 5 de de drop yiyordum genelde bu open world oyunlarında oluyor bu sorun overclock yapılmıyor bu işlemcilere. neden yani birisi bi 8 gb daha ekle dual channel olur kasmaz dedi diğeri hdd de sorun olabilir dedi anlamıyorum yani sorun bence çok yüksek bir ihtimalle cpu değil fakat ne olduğunu bilemiyorum.

Şimdi şöyle bişey var kendi ağzınızla diyorsunuz cpu kullanımı %100 e vurması demek darboğaz ve ani fps düşüşleri demektir buda takılmalara yol açar.Bir adet daha 8 gb ram oyunları rahatlatır ama bu sizi işlemci darboğazından kurtarmaz eski bir i3 8100 ve gtx 1050 ti kullanıcısı olarak söylüyorum i3 lerin hepsi 8.nesile kadar darboğaz yapmaya çok musait işlemciler zamanında i3 8100 kullanırken gta 5 takılma sorunu diye konu açmıştım ramdan kaynaklandığını söylediler 8 gb ram daha ekledim biraz düzeltti oyunu fakat cpu darboğazından kurtulamadı doğal olarak takılmalar devam etti.Tüm ayarları ultraya çekip oynayın fps iyice düşsün cpu yetişebileceği fps değerlerini aldığınız zaman darboğazı ortadan kaldırabilirsiniz.Watch dogs 2 günümüzde i9 işlemcileri bile zorlayan bi oyun siz i3 6100 le kafa tutuyosunuz oyuna hocam
İlk resim i3 8100 kullandığım zamanlar cpu kullanımına bakın ve görüntünün kalitesine ve i7 8700 e geçtikten sonra gtx 1050 ti ile yüksek grafik ayarlarında aldığım görüntü kalitesi ve fps e bakın işlemcinin önemi olarak bunu saklayabilirsiniz. Aradaki grafik ve alınan fps farkı zaten herşeyi anlatıyodur umarım.İlk fotoyu eski açtığım konudan buldum.

Dosya Ekleri

• GTA5_2018_11_14_23_22_46_682.jpg
    200,3 KB · Görüntüleme: 71
  • Grand Theft Auto V Screenshot 2019.07.07 - 19.35.16.08.jpg
    305,5 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…