i3 7100 ve GTX 1050 Darboğaz Sorunu

DarqW.

Decapat
Bundan yaklaşık 1 sene önce bir bilgisayar topladım, bütçem kısıtlı olduğu için ve kendim topladığımda daha pahalıya geldiği için bilgisayarcıya gittim. Oradaki arkadaş bana bu sistemi önerdi darboğaz yapmayacağını söyledi. İlk başlarda da yapmıyordu zaten ama şu sıralar PUBG, BF5 gibi oyunlarda işlemcim %100 ama ekran kartım %40-%60. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?
Sistemim;
  • -i3 7100
  • -GTX 1050
  • -8 GB DDR4 tek slot RAM
  • -450W PSU
  • -1 TB HDD
  • -120 GB SSD
(PUBG SSD'de yüklü)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence darboğaz olmaması lazım. Aynı işlemciyi 1060 3GB'la kullanıyorum. Bazı oyunlarda ufak tefek darboğazlar olsa da son derece akıcı oynayabiliyorum. Ekran kartını güncellemeni tavsiye ederim.

RAM'lerin 16 olmasıyla felan alakası yok. O işlemci 1050'ye darboğaz yapmaz. Zaten arkadaş daha önce de yapmadığını belirtmiş.

Oyun içi MSI Afterburner görüntülerini paylaşınız.

Alakası yoksa bu nedir peki ? Hem tek kanal kullanıyor hem de 8 GB. Birçok oyunda 8 GB yetersiz ve tek kanal RAM işlemciye daha fazla yük bindirir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    45,5 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:
Neden alakaı yok biliyor musunuz ? Bende i3 6100 ve GTX 1050 var ilk aldığımda bendede darbogaz yoktu yeni yeni çıkmaya başladı sistemim güncel eski sürümleride kurdum olmadı bunada cevap verin.

Neden alakaı yok biliyor musunuz ? Bende i3 6100 ve GTX 1050 var ilk aldığımda bendede darbogaz yoktu yeni yeni çıkmaya başladı sistemim güncel eski sürümleride kurdum olmadı bunada cevap verin.
Çünkü artık 8 GB RAM yetmiyor o zamanlar yetiyordu ama birçok güncel oyun için ya yetersiz ya da sınırda.
Bir zamanlar insanlar 2-4GB RAM ile oyun oynuyordu.

İlk aldığım zaman 2017 hazirandı. Birşeyler oldu sanki eski bilgisayarlara. Yada bilmiyorum sizin dediginiz dogru olabilir.

2 ay önce format attığımda düzelmişti ama şu an yine darboğaz yapıyor

Bilgisayar başına geçtiğim zaman afterburner fotoğraflarını atacağım
Bence darboğaz olmaması lazım. Aynı işlemciyi 1060 3GB'la kullanıyorum. Bazı oyunlarda ufak tefek darboğazlar olsa da son derece akıcı oynayabiliyorum. Ekran kartını güncellemeni tavsiye ederim.
Driverlarım güncel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…