Bundan yaklaşık 1 sene önce bir bilgisayar topladım, bütçem kısıtlı olduğu için ve kendim topladığımda daha pahalıya geldiği için bilgisayarcıya gittim. Oradaki arkadaş bana bu sistemi önerdi darboğaz yapmayacağını söyledi. İlk başlarda da yapmıyordu zaten ama şu sıralar PUBG, BF5 gibi oyunlarda işlemcim %100 ama ekran kartım %40-%60. Bu sorunu nasıl çözebiliriz?
Sistemim;
Bence darboğaz olmaması lazım. Aynı işlemciyi 1060 3GB'la kullanıyorum. Bazı oyunlarda ufak tefek darboğazlar olsa da son derece akıcı oynayabiliyorum. Ekran kartını güncellemeni tavsiye ederim.
Neden alakaı yok biliyor musunuz ? Bende i3 6100 ve GTX 1050 var ilk aldığımda bendede darbogaz yoktu yeni yeni çıkmaya başladı sistemim güncel eski sürümleride kurdum olmadı bunada cevap verin.
Neden alakaı yok biliyor musunuz ? Bende i3 6100 ve GTX 1050 var ilk aldığımda bendede darbogaz yoktu yeni yeni çıkmaya başladı sistemim güncel eski sürümleride kurdum olmadı bunada cevap verin.
Çünkü artık 8 GB RAM yetmiyor o zamanlar yetiyordu ama birçok güncel oyun için ya yetersiz ya da sınırda.
Bir zamanlar insanlar 2-4GB RAM ile oyun oynuyordu.
Bence darboğaz olmaması lazım. Aynı işlemciyi 1060 3GB'la kullanıyorum. Bazı oyunlarda ufak tefek darboğazlar olsa da son derece akıcı oynayabiliyorum. Ekran kartını güncellemeni tavsiye ederim.