Klavyede bazı 3 tuş aynı anda basılmaması sorunu oluyor mu?Yakın zamanda masaüstü sistem toplamayı düşünüyorum. İçeriği şöyle:
- Anakart: MSI B250M BAZOOKA
- İşlemci: Intel Core i3 7100 3.9GHz
- Ekran Kartı: MSI GeForce GTX1050 GAMING X 2GB GDDR5
- RAM: Kingston 16GB HyperX Fury Black DDR4 2133MHz CL14
- SSD: Sandisk 120GB Plus SATA 3.0
- HDD: Toshiba 500 GB 3,5" SATA 3
Her ne kadar sistem performansına bir etkisi olmasa da diğer bileşenler:
- Monitör: AOC 21.5" E2270SWN TN
- Klavye: Cooler Master MasterKeys Lite L Combo RGB
- Kasa: Cooler Master K280 (Dual USB 3.0)
- Mouse: (Birden Fazla Bulunmakta) Logitech G502 Proteus Spectrum, Razer Deathadder Chroma
ve Klavye ile beraber gelen model numarası bulunmayan/bilmediğim (bilmiyorsun diyebilirsiniz elbette ancak model ismi Cooler Master'ın kendi sitesinde de bulunmuyor.) mouse.
Başlıkta da belirttiğim gibi arkadaşlar, sistemin beni ne kadar idare edeceğini merak ediyorum, o süre sonunda da değiştirmem gerektiğini düşündüğünüz parçaları belirtirseniz sevinirim. Şu anlık bu sistemi almayı planlıyorum ve parça değiştirmeyi düşünmüyorum. Dediğim gibi önerilerinizi lütfen ileriye dönük yaparsanız mutlu olurum.
Güç kaynağı yok, 500W'lık bir güç kaynağı eklemelisin en az. 450'de olur.
Ekran kartını değiştirirsin ilk önce, şu an 1080p'de AAA oyunları en yüksek ayarda açamıyor zaten. Lol falan oynuyorsan çok uzun gider ama.
İşlemci olarak Ryzen 3 seçmelisin. 1200 ya da1300X bütçene hangisi uyuyorsa.
Kasayı da değiştirmeni öneririm ama bu daha çok görsellikten yana olur. Daha güzel kasalar mevcut piyasada artık.
RAM olarak da 16GB alıyorsan daha da yükseltme ihtiyacın olmayacaktır çok uzun süre, bu bağlamda 2x8 alman çok daha doğru olur. Fiyatları biraz yüksek ama Dual-Channel ile daha performansı çalışacağı gerçeği fiyat farkını haklıyor kesinlikle.
Klavyede bazı 3 tuş aynı anda basılmaması sorunu oluyor mu?
İşlemci olarak kesinlikle Ryzen almalısın, gerçek 4 çekirdeğe ihtiyacın olacak çünkü. Ben 7100 kullanıyorum, Ryzen bekleseydim ben de 1300X falan alırdım büyük ihtimal.
Valla ben GTX 1050 Tİ ve i3 7100 kullanıyorum. Eğer 5 sene boyunca hiç sıkıntı yaşamadan oynamak istiyor isen 2 GB değil 4 GB alman çok harika olurdu. İ3 7100 ise bir sıkıntı çıkarmaz.Haklısın AMD öne geçmek için büyük bir atağa kalktı ancak işlemciyi değiştirmek anakart değişimine de sebep olacak :/
Arkadaş Ti almıyor, 1050 için 4 gereksiz. Elinde yoksa değiştirmek neden sorun oluyor anakartı? b350 ya da A320 modellerinden seçebilirsin.