i3 7100 ve GTX 1050 TI darboğaz yapar mı?

Flower

Hectopat
Daha fazla  
Hesaplı ama ileriye dönük bir sistem toplamak istiyorum. Tüm parçalarımı belirledim Ekran kartını GTX 1050 TI olarak seçtim ama bu ekran kartını nasıl bir işlemciyle besleyeceğime karar veremedim. Çünkü i5 işlemciler çok pahalı ve benim bütçem kısıtlı. Bu nedenle önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum. Eğer çift çekirdekli i3 7100 işlemci alırsam darboğaz yaşar mıyım? Öte yandan i3 işlemci alırsam ekran kartını upgrade ederken işlemciyi de upgrade etmem gerekecek ama aynı şey i5 işlemciler içinde geçerli? Açıkçası kafam çok karışti. Sizce i3 işlemciyi almalı mıyım ?

NOT: Eklemeyi unutmuşum sistemi oyun için toplayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hesaplı ama ileriye dönük bir sistem toplamak istiyorum. Tüm parçalarımı belirledim Ekran kartını GTX 1050 TI olarak seçtim ama bu ekran kartını nasıl bir işlemciyle besleyeceğime karar veremedim. Çünkü i5 işlemciler çok pahalı ve benim bütçem kısıtlı. Bu nedenle önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum. Eğer çift çekirdekli i3 7100 işlemci alırsam darboğaz yaşar mıyım? Öte yandan i3 işlemci alırsam ekran kartını upgrade ederken işlemciyi de upgrade etmem gerekecek ama aynı şey i5 işlemciler içinde geçerli? Açıkçası kafam çok karışti. Sizce i3 işlemciyi almalı mıyım ?

NOT: Eklemeyi unutmuşum sistemi oyun için toplayacağım.
Darboğaz yapmaz tabiki de. Bir alt model olan pentium ile bile yapmıyor.

RX 570 ile G4560 ikilisini kullanıyorum. GTA 5 dahil darboğaz yaşamıyorum. Tabi arada yokluyor. Diyor ki ben burdayım. 3 4 dakikada yarım saniyelik bir düşüş oluyor çimenlerde. Ortalama ultra ayarlardayım. 47 ile 66 arasında değerlerim. Olsun oda tam performansı alıyoruz. BF1'de offline oynarken darboğaz olmuyor olaylar çok akıcı. RX 570 tavsiye ederim. Sizin sorunuza gelirsek 1050Ti ile asla darboğaz yapmaz. Ama o işlemciye o kadar para vermeyin. 1300 TL'ye RX 570 ve G4560 ikilisini alabilirsiniz.

G4560 ile GTA 5'te %5'lik darboğaz yapıyor. İ3 7100 ile yapmaz önerim G4560 alıp ve RX 570 almanız. Darboğaz olacaktır ama istediğiniz performansı alabileceksiniz.

Olan darboğaz etkilemiyor bile. RX 570 ile g4560 güzel ve ucuz bir ikili. İleride i5 ile değiştirirsiniz olur biter. Şimdilik 500 tl para vermeyin 7100'a. 230 TL G4560. Ve ayarları sona çekin. GTA 5'te darboğaz oluyor ama hissetmiyorsunuz. Zaten video atacağım. Darboğaz hissedilse derim ki almayın. Hissetirmiyor kendini. Boşa para vermesin 7100'a.

Ben tavsiye etmem bunu demem bayağı geç oldu ancak çok darboğaz yaşıyorum sistemim
b250m anakart
msi gaming x 4g 1050 ti
i3 7100
8 gb ram
GTA V Oyununda (high) ayarlarda ;
işlemci %100
ekran kartı %70 %60

artık siz karar verin

Ben tavsiye etmem bunu demem bayağı geç oldu ancak çok darboğaz yaşıyorum sistemim
b250m anakart
msi gaming x 4g 1050 ti
i3 7100
8 gb ram
GTA V Oyununda (high) ayarlarda ;
işlemci %100
ekran kartı %70 %60

artık siz karar verin
O sistemin darboğaz yapması imkansız ama ben bir tahmin yürüteyim :

20 yıllık 300W bir Everest güç kaynağın vardır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı