i3 7100 ve GTX 1050 Ti Mini ITX Sistem Toplama

Qomafelc

Hectopat
Daha fazla  
  • GTX 1050 Ti
  • 16 GB RAM
  • Intel Core i3 7100
PSU, HDD, soğutucu, fanlar ve anakart bileşenlerle beraber toplayacağım bir bilgisayarı küçük kasaya toplayabilir miyim, sığar mı? Sığarsa;
  1. Isınma veya kasma sorunu çeker miyim GTA 5, Battlefield 1, FİFA 18 gibi oyunlarda?
  2. Rahatça memlekete gidip gelirken taşımak istiyorum taşıyabilir miyim?
  3. Böyle tarif ettiğim gibi bir küçük kasayı ne kadara alabilirim fiyat olarak?
Kasa öneriniz varsa yazabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını MSI GamingX veya Gaming modelini alman neredeyse zorunlu çünkü tek fanlı model daha fazla ısı üretiyor. Kasa zaten küçük çift fanlı olunca bu sorun ortadan kalkar.
1) Iyi bir mini ITX kasa ile ısı problemin olmaz.
2) Taşıyabilirsin fakat ekran kartını önlem olarak çıkarıp kutusunda taşı.
3) Thermaltake Core V21 çok beğendiğim bir modeldir. Daha ucuzunu istiyorsan Silverstone SG13B modelini öneririm. Fakat SG13B-Q olmamasına dikkat et. Q lu modelde ekran kartının fanının önündeki petekli yapı yok dümdüz çelik. Bu yüzden Q lu modelde ısı sorunu olabilir. Bunun dışında mini ITX kasaların bazılarında PSU da standarttan küçük olmalı fakat benim önerdiğim kasalarda PSU standart yani Corsair VS450 alabilirsin bu modeli alırsan çok da güzel olur.

Ekran kartını MSI GamingX veya Gaming modelini alman neredeyse zorunlu çünkü tek fanlı model daha fazla ısı üretiyor. Kasa zaten küçük çift fanlı olunca bu sorun ortadan kalkar.
1) Iyi bir mini ITX kasa ile ısı problemin olmaz.
2) Taşıyabilirsin fakat ekran kartını önlem olarak çıkarıp kutusunda taşı.
3) Thermaltake Core V21 çok beğendiğim bir modeldir. Daha ucuzunu istiyorsan Silverstone SG13B modelini öneririm. Fakat SG13B-Q olmamasına dikkat et. Q lu modelde ekran kartının fanının önündeki petekli yapı yok dümdüz çelik. Bu yüzden Q lu modelde ısı sorunu olabilir. Bunun dışında mini ITX kasaların bazılarında PSU da standarttan küçük olmalı fakat benim önerdiğim kasalarda PSU standart yani Corsair VS450 alabilirsin bu modeli alırsan çok da güzel olur.

Yukarıda bahsettiğim sistemi mini itx bir kasayla rahatlıkla kurabilirim dimi?
Birde mini itx bir kasa ve yukarıdaki sistemi ne kadar fiyata kurabilirim ortalama? İyi bir İTX kasa ile ısı problemin olmaz demişsiniz silverstone sg13b buna dahil mi ?

Aynı işlemci ve ekran kartı var gönül rahatlığıyla alabilirsin darboğaz söz konusu değil ultrada çok rahat GTA 5'i oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz ne? Bu arada toplarsınız ancak PSU'nun modüler olmasına dikkat edin. Hatta hem SFX standardında hem modüler olursa çok kolay olur işiniz. Kasa olarak Türkiye'de pek alternatif yok ama hem bütçenizden hem de gerçekten küçük bir kasa olduğundan SUGO SG13B önerebilirim. Spor çantaya atarsınız kasayı ve çantanın küçük bölmelerine kabloları koyarsınız vs. çok kolay taşınır. Ama en azından 3000 TL bandına çıkmanızı öneririm çünkü küçük kasa toplamak biraz daha tuzlu Mid Tower kasalara göre.

Sistemin fiyatı da 3253 TL yapıyor ancak masraf biraz daha azalsın istiyorsanız PSU'yu ATX standardında ve modüler olmayan bir model tercih ederseniz 200-250 TL civarında daha az ödersiniz. Bu arada low profile soğutucuyu da çıkarabilirsiniz belki ancak bütçe belirtmediğiniz için ben böyle bir öneri yaptım. Hem sistem serin çalışır hem kablolama çok daha düzgün ve kolay olur. Yani yine 2700-2800 TL bandına inmek mümkün. Bunun yerine SSD'de alınabilir ancak soğutucudan veya PSU'dan kısıp SSD almak çok mantıklı değil o yüzden HDD yerine SSD alınabilir eğer depolamaya çok ihtiyacınız yoksa.

Birde daha geniş bir Mini-ITX kasa alabilirsiniz ama onu da sırtlayıp götürmek yine kolay olmaz çünkü onlar bile yani Corsair 250D gibi kasalar 4-5 KG civarı oluyor. Bu kasa sadece 2.4 KG. Ayrıca boyut olarak çok daha küçük bir kasa.
Sistem önerisi.png

Son düzenleme:
Arkadaşlar kusura bakmayın bütçeyi yazmamışım bütçem monitörsüz maksimum 2600 civarı. Ve bu bilgisayarla rahatlıkla mühendislik bölümünde(makine mühendisliği) çizimlerimi yapabilirim dimi?
Bu bütçeye göre kurabilir miyim bu sistemi yoksa artırmam mı lazım bütçeyi?

Biraz arttırmanız iyi olur. En azından 3000 TL civarına çekerseniz PSU'yu düşürüp SSD koyulabilir. Çünkü madem çizim yapacaksınız bir SSD şart. Daha güçlü bir işlemcide iyi olurdu açıkçası en azından Ryzen tercih edilebilirdi ama onun da Mini-ITX anakartı yok. Bence Mini-ITX sistem için kasmayın bu kadar. O bütçeye biraz zor açıkçası. Benim önerim o fiyata Mid Tower bir kasa toplamanızdır. Hem bütçeniz rahatlar hem de Ryzen tercih edilebilir.

Biraz arttırmanız iyi olur. En azından 3000 TL civarına çekerseniz PSU'yu düşürüp SSD koyulabilir. Çünkü madem çizim yapacaksınız bir SSD şart. Daha güçlü bir işlemcide iyi olurdu açıkçası en azından Ryzen tercih edilebilirdi ama onun da Mini-ITX anakartı yok. Bence Mini-ITX sistem için kasmayın bu kadar. O bütçeye biraz zor açıkçası. Benim önerim o fiyata Mid Tower bir kasa toplamanızdır. Hem bütçeniz rahatlar hem de Ryzen tercih edilebilir.

Mini itx benim için zorunluluk gibi birşey. Mecbur birşeylerden kısıcaz artık.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı