i3 7100 ve GTX 1050 Ti sistem CoD WWII FPS düşme sorunu

Enes Altunbey

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Call of Duty WWII yükledim bilgisayarıma. Ultra ayarlarda 50-60-70 FPS alıyorum ama patlamalı vurdulu kırdılı sahnelerde FPS birden düşüyor 10-12'lere. GPU kullanımı düşüyor. Biraz araştırdım RAM'den kaynaklanıyor diyor herkes. Sizin de bi görüşünüzü alayım dedim. Yardımcı olursanız sevinirim çünkü RAM takviyesi yapacağım sistemime.

Sistem:

CPU : Intel Core i3 7100 3.9 GHz
GPU : MSI Nvidia GTX 1050 Ti Gaming X
RAM : 8 GB DDR 4 2400 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Ram kaynaklı olabilir. Zira gereksinimleri yüksek bir oyun. GPU içerisinde ki ram yetersiz geliyor, Özellikle aksiyon sahnelerinde rander alırken belleği yetmediği için böyle bir sorunla karşılaşıyor olman muhtemel.

Oyunu orta veya düşük grafiklerde oynarken aynı sahnelerde yine sıkıntı çekiyor musun?

Ramden kaynaklanması pek olası değildir nedeni ise sorununun ''Patlamalı'' sahnelerde yaşanıyor olması, patlamalı sahne = çok fazla partikülün işlenmesi gerekmekte ki buna ultra ayarlarda eklendiğinde fazlaca render gücüne ihtiyaç var ki genel olarak sistemin önerilen sistem gereksinimlerini de karşılayamamakta. Bu sorunun çözümü gayet basit oyunun grafik ayarlarını düşürmen gerekiyor.

Ram takviyesini isteğin dahilinde yapabilirsin ve en azından 16 ya çıkarabilirsen işlemler arası rahatlığın farkına varabilirsin.

Ekran kartı fazla veriyi işlemek için sıraya koyacak fakat ekran kartının kendi belleği yetmiyor, bellekten takviye alıyor. Bellek zaten OC,HDD/SSD,CPU arasında veri taşıdığı için hafızası dolu oluyor.
Dolayısı ile takılmalar baş gösterebilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı