i3 7100 ve HD 6570 sistem FPS düşme sorunu

DWaim

Decapat
Bilgisayar özelliklerim:
  • İşlemci İntel i3 7100 3.90 GHz.
  • Ekran kartı AMD Radeon HD 6570 2 GB.
  • RAM 8 GB DDR4 2400 MHz.
  • 1 TB harddisk.
  • Anakart Asus B150MK
Neden yaşıyor olabilirim? Tüm grafikleri en düşüğe ayarladım. Bilgisayarı performans moduna aldım. AMD Catalyst Center’ı da performans modlarına aldım. Sanal belleği de artırdım fakat bir çözüm bulamadım. Oyun takıla takıla ilerliyor.
AMD Radeon ayarlarını da yaptım. En performanslı şekilde.
Radeon ayarları’nın etkisi çok fazla oldu artık 15 saniyede bir Drop oluyor. 1440x768 ile bu sonuca ulaşıyorum. Derseniz ki 1024X768’e al ki grafik belleğini daha az kullansın. Öyle de denedim. Monitörüm 1920x1080 olduğu için çözünürlüğü düşürünce oyun bu sefer hiç oynanmıyor. Daha düşük çözünürlükte monitörüm de var onu takınca bu sorun yaşanmaz diye umuyorum fakat oyunları artık 1920x1080’de oynamaya alıştım. Eskisine de dönmek istemiyorum. Var mı bunun bir çözümü arkadaşlar?
-OYUNUM ORİJİNAL- (GTA 5 FPS Drop)

Son düzenleme:
Sistemi hazır mı aldınız? ekran kartınız malesef günümüz için çok yetersiz.
Bunu zaten biliyorum. Benim ekran kartım monitör’ün çözünürlüğüne göre ayak uydurmaya çalışıyor. Çözünürlüğü düşürünce fps’de düşüyor. Zaten iki çözümü var. Ya daha küçük monitör takacaksın yada GTX 1050 Ti takacaksın. Benim asıl sorduğum monitöre ve ekran kartına dokunmadan yapılabilecek bir çözüm yolu.
Sistemi hazır mı aldınız? ekran kartınız malesef günümüz için çok yetersiz.
Ne yazık ki yardımcı olamadınız. Ben amd Radeon ayarlarını değiştirerek daha iyi bir sonuca vardım. 30 fps alarak takılmadan oynayabiliyorum şuan.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı