i3 7100 ve RX 470 Sistem Toplama

Ya hocam o Shadow Cache diye bir ayar ne zıkkıma yarıyorsa kapatıyorsun oyun yağ gibi oynanıyor ne takılma oluyor ne bir şey. Oyun güzel çok sevimde fakat dokuları 8GB kullandıracak kadar yeterli görmüyorum.
Evet ya gördüm onu. Şimdi baktım da ne bu Shadow Cache: Güya performans arttırması gerektiren bir ayarmış. Bunu açtığınızda gölgeleri VRAM'de depoluyor, bir sonraki o gölgeyi görüşünüzde tekrar işlenmesini engelliyormuş. Bu da performans arttıracakmış. Kağıt üzerinde öyle ama görüyoruz pratikte ne yaptığını. :)

Evet ya gördüm onu. Şimdi baktım da ne bu Shadow Cache: Güya performans arttırması gerektiren bir ayarmış. Bunu açtığınızda gölgeleri VRAM'de depoluyor, bir sonraki o gölgeyi görüşünüzde tekrar işlenmesini engelliyormuş. Bu da performans arttıracakmış. Kağıt üzerinde öyle ama görüyoruz pratikte ne yaptığını. :)
Hocam saçma ya o. Uzaktan bakınca direk görünmesini sağlıyor sanırım. Yakınına gelince tekrardan oluşmuyor galiba.

Bilmiyorum ya bende takılma oluyor. 60 FPS iken 55'e düşüyor. 5 FPS düşüyor sürekli. :D
Yok hocam, biliyorum takılmalar olduğunu bu ayardan dolayı. Demek istediğim VRAM kapasitesini hesaba katmadan performansını arttıracakmış güya işte ama tam tersi performansı alt üst ediyor. Olmamış bu ayar, yapamamışlar :).

Ben burada dolar kurunu kastetmiştim. Geçen seneki kurda çok rahat i5 ve Gtx970 sistem toplanırdı bu fiyata. Şimdi :(.

Kusura bakmayın, yanlış anlamışım. i3 7100 ve i5 4460 hemen hemen aynı performansı veriyorlar, RX 470' de GTX 970 gücünde. Aslında olması gereken aynı fiyata daha yüksek performans, bu yıllardan beridir böyle ama sizin de dediğiniz gibi dolar kuru uçtu :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı