İ3 7100 ve RX470 Oyun Performansları

Uzun zamandır beklediğim bilgisiyari aldım çok memnunum. Hiçbir sorunu yok. Çoğu oyunu high-ultra arası oynayabiliyorum. FPS düşüşü veya darboğaz yaşamıyorum. Oynadığım oyunları FPS değeri ek olarak yazayim.
(Her oyun full HD monitörde test edildi.)

• Battlefield 1 - 60 70 FPS ultra, bir harita var ismini bilmiyorum orada 40'a kadar
düşüyor.
  • Battlefield 4 - 140 FPS ultra.
  • GTA 5 - 60 65 FPS ultra, şehir içi arabada 55.
  • Rust - 102 herşey ultrada takılma veya drop yok.
  • CS GO - 290 ultra.
  • League of Legends - 140 FPS ultra.
  • Euro truck similator 2 mp - ultra 70 90 FPS takılma drop yok.

Sistem
  • i3 7100 3.9 ghz
  • Gigabyte h110m sh2
  • Gigabyte radeon rx 470 g1
  • Balistik sport 8×1gb RAM
  • Kingston 120 GB SSD
  • Toshiba 1 TB HDD
  • Evga 430w
  • Deepcool smarter
1489432237389.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
G4560 ile 7100 arasinda oldukca performans farki var. Ornek olarak BF1 64 kisilik serverlerde G4560 %50 GPU kullanimina kadar dusebiliyor. 7100 ile ise %75. G4560 6100 ile, G4620 7100 ile karsilastirilmali.

Çekirdek sayısı aynı thread sayısı aynı. Tek fark aradaki 400 Mhz. G4560 sentetik benchmarklarda bile i3 7100'den yalnızca %10 kadar daha az performans veriyor. Oyun performansının saat hızıyla %100 ölçeklenmediği düşünülürse aradaki fark oyunlarda en fazla %5-6 olacak olup RX 470 kullanılırken ortaya çıkmayacaktır. Ancak gtx 1070 ve ötesi bir gpu kullanırken bu fark ortaya çıkar.

Çekirdek sayısı aynı thread sayısı aynı. Tek fark aradaki 400 Mhz. G4560 sentetik benchmarklarda bile i3 7100'den yalnızca %10 kadar daha az performans veriyor. Oyun performansının saat hızıyla %100 ölçeklenmediği düşünülürse aradaki fark oyunlarda en fazla %5-6 olacak olup RX 470 kullanılırken ortaya çıkmayacaktır. Ancak gtx 1070 ve ötesi bir gpu kullanırken bu fark ortaya çıkar.
Sizin "Cekirdek ayni thread ayni" mantiginizla dusunseydik cogu Advanced Micro Devices islemcisi ile Intel islemcisi ayni performansi vermeliydi.

Bu mantıkla gidersek ohooo :D

Sizin "Cekirdek ayni thread ayni" mantiginizla dusunseydik cogu Advanced Micro Devices islemcisi ile Intel islemcisi ayni performansi vermeliydi.

Bak sevgili kardeşim, mikro işlemci mimarisi hakkında pek bir bilgin yok ancak ders vermeye kalkıyorsun. Çekirdek aynı, thread aynı, önbellek aynı, mimari aynı, frekans farklı. G4560'ı Z170 anakartta Bclck ayarlamasıyla 3,9 Ghz'e aldığınızda i3 7100 ile birebir aynı performansı verecektir. AMD'nin Bulldozer serisi çekirdekler taşıyan işlemcileri ile Intel'in modern işlemcileri arasında ciddi bir mimari ve üretim süreci farklılığı var.

Bak sevgili kardeşim, mikro işlemci mimarisi hakkında pek bir bilgin yok ancak ders vermeye kalkıyorsun. Çekirdek aynı, thread aynı, önbellek aynı, mimari aynı, frekans farklı. G4560'ı Z170 anakartta Bclck ayarlamasıyla 3,9 Ghz'e aldığınızda i3 7100 ile birebir aynı performansı verecektir. AMD'nin Bulldozer serisi çekirdekler taşıyan işlemcileri ile Intel'in modern işlemcileri arasında ciddi bir mimari ve üretim süreci farklılığı var.
Kardesim bak ben frekans ile darbogaz azalir diyorum. Mesela Janissary arkadasimiz i3 6100, RX 470 ve Z170 anakart kullanmakta. Arkadas RAM'lerini overclock ederek darbogazini azaltti. Ben kimseye RX 470 ve G4560 kullanmayin demiyorum. Ama frekansin kayda deger bir farki var. Sen gelip burada mikro islemci mimarisini daha iyi bildin diye "Pek bir bilgin yok" diyemezsin. AMD sadece bir ornekti.

Kardesim bak ben frekans ile darbogaz azalir diyorum. Mesela Janissary arkadasimiz i3 6100, RX 470 ve Z170 anakart kullanmakta. Arkadas RAM'lerini overclock ederek darbogazini azaltti. Ben kimseye RX 470 ve G4560 kullanmayin demiyorum. Ama frekansin kayda deger bir farki var. Sen gelip burada mikro islemci mimarisini daha iyi bildin diye "Pek bir bilgin yok" diyemezsin. AMD sadece bir ornekti.

İki işlemci de darboğaz yapmıyorken %10 yüksek frekans için gidip 2 kat para verecekseniz ben sizi tutmayayım. Hayırlı olsun. RX 470 ile G4560'ın bütün benchmarklarında, işlemciyi çok yoran birkaç oyun haricinde 7700k ile aynı sonuç alınıyor. İşlemciyi yoran birkaç oyunda da fark 3-4 FPS.

G4560 ve i3 7100. En iyi durumda 5-6 FPS için böyle bir para vermeye gerek yok. Yazık günah.
Milletce alkisliyoruz!

2 cekirdekli bir islemci ne zamandan beri darbogaz yapmiyor? Ben burada artan FPS'i degil ne kadar darbogaz yaptigini soyluyorum. Cidden muhtesem.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı