İ3 7100 ve RX470 Oyun Performansları

Uzun zamandır beklediğim bilgisiyari aldım çok memnunum. Hiçbir sorunu yok. Çoğu oyunu high-ultra arası oynayabiliyorum. FPS düşüşü veya darboğaz yaşamıyorum. Oynadığım oyunları FPS değeri ek olarak yazayim.
(Her oyun full HD monitörde test edildi.)

• Battlefield 1 - 60 70 FPS ultra, bir harita var ismini bilmiyorum orada 40'a kadar
düşüyor.
  • Battlefield 4 - 140 FPS ultra.
  • GTA 5 - 60 65 FPS ultra, şehir içi arabada 55.
  • Rust - 102 herşey ultrada takılma veya drop yok.
  • CS GO - 290 ultra.
  • League of Legends - 140 FPS ultra.
  • Euro truck similator 2 mp - ultra 70 90 FPS takılma drop yok.

Sistem
  • i3 7100 3.9 ghz
  • Gigabyte h110m sh2
  • Gigabyte radeon rx 470 g1
  • Balistik sport 8×1gb RAM
  • Kingston 120 GB SSD
  • Toshiba 1 TB HDD
  • Evga 430w
  • Deepcool smarter
1489432237389.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Milletce alkisliyoruz!

2 cekirdekli bir islemci ne zamandan beri darbogaz yapmiyor? Ben burada artan FPS'i degil ne kadar darbogaz yaptigini soyluyorum. Cidden muhtesem.

Al kardeşim izle şu videoyu, darboğaz yapıyor muymuş yapmıyor muymuş gör. 1060'ı bile çoğunlukla sorunsuz bir biçimde destekliyor. 7350k'nin 7100'den %8 civarı daha yüksek bir frekansa sahip olduğunu hesaba katarak karşılaştırmanı yap.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Milletce alkisliyoruz!

2 cekirdekli bir islemci ne zamandan beri darbogaz yapmiyor? Ben burada artan FPS'i degil ne kadar darbogaz yaptigini soyluyorum. Cidden muhtesem.
İki işlemci de RX 470'e kayda değer bir darboğaz yapmaz. Darboğaz olsa FPS farkı olur. FPS farkı yoksa darboğaz yoktur.

İ3 7100 alınabilir bir işlemci fakat g4560 F/P olarak daha iyi. 7100'ün pahalı olma sebebi birazda grafik kartı. Arkadaşın iade etmesine gerek yok. %10 %10'dur.:)

Arkadaşlar Asrock anakartları diğer anakart markaları ile karşılaştırıldığında kalite bakımından nasıldır? Markaların kendi sitelerinden baktığımda en güncel driver desteği sunan MSI ve GIGABYTE. Ancak Asrock araştırdığıma göre sadece anakart üzerine yoğunlaşmış bir firma. Düşüncelerinizi alabilirsem çok sevinirim.

Arkadaşlar Asrock anakartları diğer anakart markaları ile karşılaştırıldığında kalite bakımından nasıldır? Markaların kendi sitelerinden baktığımda en güncel driver desteği sunan MSI ve GIGABYTE. Ancak Asrock araştırdığıma göre sadece anakart üzerine yoğunlaşmış bir firma. Düşüncelerinizi alabilirsem çok sevinirim.

Gigabyte=Asus>MSI=Asrock>Biostar diyebiliriz. Ama arada öyle atla deve fark yok. Bir tek, OC yapacaksanız Biostardan pahalı anakart almamanı tavsiye ederim

Al kardeşim izle şu videoyu, darboğaz yapıyor muymuş yapmıyor muymuş gör. 1060'ı bile çoğunlukla sorunsuz bir biçimde destekliyor. 7350k'nin 7100'den %8 civarı daha yüksek bir frekansa sahip olduğunu hesaba katarak karşılaştırmanı yap.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Komik birisin gerçekten. Sadece FPS verilen bir videoda darboğaz anlamaya çalışmak... BF1 1080P kısmına bak. 7350K ile arasında minimum değer olarak 5 FPS fark var. Ama darboğaz olmayan 7600K'ya bak. Arada katlarca fark var. İnsanlar 10FPS için RX 470 değil de 480 alıyorlar. Tek bir videoya bakarak darboğaz anlamaya çalışmak mükemmel bir taktik.

Videoda görüldüğü gibi BF1 Campaign gibi işlemciye fazla yüklenmeyen bir oyunda bile işlemci %95'in üstünde çalışıyor. MP girildiğinde hele ki 64 kişilik sunuculara, GPU kullanımı yüzdesi %70'lerde gezecektir.

MP testlerinde ise:

CPU %80'lerde geziyor.

GPU %50-%60'larda geziyor.
İki attığım testte de oyun high ayarlarda.

7100'lü video capture device ile çekilmiş yani tıpa tıp aynı FPS. Ama G4560 normal ekran videosu alma programları ile çekilmiş. Yani dediğim gibi normalde %70'lerde gezecektir.

İki işlemci de RX 470'e kayda değer bir darboğaz yapmaz. Darboğaz olsa FPS farkı olur. FPS farkı yoksa darboğaz yoktur.
Arkadaşın attığı videoda BF1 kısmına gelin ve görün.

İki işlemci de RX 470'e kayda değer bir darboğaz yapmaz.
Ben zaten kayda değer bir darboğaz yapmaz, BF1 gibi oyunlarda yapar diyorum. Ama arkadaş yapmaz diyor.

Komik birisin gerçekten. Sadece FPS verilen bir videoda darboğaz anlamaya çalışmak... BF1 1080P kısmına bak. 7350K ile arasında minimum değer olarak 5 FPS fark var. Ama darboğaz olmayan 7600K'ya bak. Arada katlarca fark var. İnsanlar 10FPS için RX 470 değil de 480 alıyorlar. Tek bir videoya bakarak darboğaz anlamaya çalışmak mükemmel bir taktik.

Videoda görüldüğü gibi BF1 Campaign gibi işlemciye fazla yüklenmeyen bir oyunda bile işlemci %95'in üstünde çalışıyor. MP girildiğinde hele ki 64 kişilik sunuculara, GPU kullanımı yüzdesi %70'lerde gezecektir.

MP testlerinde ise:

CPU %80'lerde geziyor.

GPU %50-%60'larda geziyor.
İki attığım testte de oyun high ayarlarda.

7100'lü video capture device ile çekilmiş yani tıpa tıp aynı FPS. Ama G4560 normal ekran videosu alma programları ile çekilmiş. Yani dediğim gibi normalde %70'lerde gezecektir.

Arkadaşın attığı videoda BF1 kısmına gelin ve görün.

Ben zaten kayda değer bir darboğaz yapmaz, BF1 gibi oyunlarda yapar diyorum. Ama arkadaş yapmaz diyor.

O yolladığım videoyu izlersen minimum FPS hakkında da bilgi var. 7350k ile g4560 arasında %10 min FPS farkı var, ancak ortalama aynı. Yani işlemciye yük binen sahnelerde g4560 biraz daha az veriyor. Niye? %10 daha düşük frekansı var. Ortalama aynı? Demek ki bu sahneler çok nadir denk geliyor. Ayrıca iki farklı kanalın videolarının aynı ayarlarda olduğunu gören kartal gözlerini tebrik ederim. Aynı RAM ve anakartı da kullanıyorlar mıymış? Peki kullanılan RX 470'in modeli? O da aynı mı? Hardwareunboxed, aynı sisteme farklı kartlar ve işlemciler takarak testini yapıyor. Kaldı ki o %10 fark da GTX 1060 ile oluyor. Sen bana iki farklı video yolluyorsun ve "Bak FPS'ler farklı" diyorsun. Beyhude bir tartışma çabası içerisindesin. Komik kaçıyor... i3 7100 ile g4560 arasındaki 2-3 FPS senin için dert oluyor ise, birazcık para daha ayır da bir i5 7500 al. İnsanları ortalama 1-2 FPS için 2 kat para vermeye yönlendirmeye çalışma.

@nightsniffer evet. Çok haklısın. Adam aldığı i3 7100'ü iade edip G4560 alacak elinde para kalacak. Muhteşem fikir! Adam bunu düşünemedi zaten alırken. Çok alkış gerektiren birisin. Ayrı iki kart kullanılıyor diyorsun. Aradaki 400MHZ'lik bellek hızı ve 113MHZ çekirdek hızını dert ediyorsun. Hani önceki mesajlarında diyordun ya, 0.3MHZ için i3 7100 alınmaz diye. O zaman Asus Strix RX 470 ile Sapphire Nitro+ RX 470'e laf etmeyeceksin.

AMD'nin Wattman yazılımı kartınızı kolayca ve istediğiniz gibi overclock yapmanızı sağlıyor. Bir bilgisayar bileşenini modelinin diğer bir modelden farkını ölçmek için diğer bütün koşulları aynı tutmak lazımdır. Farklı Ram kullan, aldığın kart farklı olsun, ondan sonra "aaa bak %5 fark var". Bu tarafsız bir bakış açısı değil. Olacak tabi, işin doğası gereği olacak. Ekran kartı OC'liyse daha yüksek FPS verir. Bu bilgilerin aksine bir iddiada bulunduğu için ilgili arkadaşı kara listeme aldım. İsteyen gidip G4560'tan 500 Mhz daha yüksek frekanslı i3 7320'ye üç kat para verebilir ama bu kişilerin insanlara bu şekilde akıl verip yanlış yönlendirmeye hakkı yok...

Edit: İlgili kişiyle muhattap olmak istemediğimden, alıntı kısmını silip, mesajı daha ziyade bilgi içerikli bir hale getirmeye çalıştım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı