i3-7100’den i7-7700’e Geçmek

Oğuzhan R7

Hectopat
Arkadaşlar, i3-7100 + RTX 2060 kullanıyorum, ancak Battlefield 1 ve V’te 1080P’de ultra yada low farketmez 40-50 FPS alıyorum yetersiz kalıyor.

i7-7700’e geçmek istiyorum ciddi bir performans artışı yaşar mıyım?

(Yeni bir anakart masrafı yaratamam.)

Neden intel bir adım önde olsun ki ? 2133, 2400 ve 3000mhz ramler neredeyse aynı fiyata satılmakta.
Hem 3 parçayı aynı anda daha kolay satar . Ve 2600 saf güçte 9400 den çok daha iyi konumda. 8700 k ' ya yakın.
Arkadaş RAM almayacak diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin.

Eğer RAM almayacaksa 2133 MHz RAM frekansı 2600 için çok düşük kalıyor ve sıkıntı yapıyor bunu testlerden bakıp görebilirsiniz yada forumlarda da sorabilirsiniz. RAM frekansından en az etkilenen İntel. Ama RAM alacaksa ve yüksek hızda olacaksa tabiki de 2600 öneririm.

Hocam kasada ki PSU yeterli. Bu arada 650 Watt olması lazım kasanızda ki ama fark etmez ikisi de yeterli. Ben bu sistemi yükseltirim dersen 2600 al. İlerde RAM frekansı hızlı RAM takarsan süper ama yok yeter bana bu dersen ki 9400F ile 2060 güzel ikili olur. İşlemciye yük binen oyunlarda hafif bir darboğaz olabilir ama kesinlikle önemsenecek değerlere çıkmaz, fark edemezsin bile emin ol. 🙂
Şimdi baktım da BF V işlemci isteyen bir oyun zaten onda %80 kullanımlar da geziyor. Yani gücünün %20 sini kullanmadan rahatça besleyebiliyor 2060 ı. Bence güzel ikili alın derim. 🙂

Hocam kasada ki PSU yeterli. Bu arada 650 Watt olması lazım kasanızda ki ama fark etmez ikisi de yeterli. Ben bu sistemi yükseltirim dersen 2600 al. İlerde RAM frekansı hızlı RAM takarsan süper ama yok yeter bana bu dersen ki 9400F ile 2060 güzel ikili olur. İşlemciye yük binen oyunlarda hafif bir darboğaz olabilir ama kesinlikle önemsenecek değerlere çıkmaz, fark edemezsin bile emin ol. 🙂
Şimdi baktım da BF V işlemci isteyen bir oyun zaten onda %80 kullanımlar da geziyor. Yani gücünün %20 sini kullanmadan rahatça besleyebiliyor 2060 ı. Bence güzel ikili alın derim. 🙂

%80 hiçte azımsanacak bir değer değil . R5 2600 de bu değer %50 yi geçmez 40-45 seviyelerinde gezer. 9400 bugünü kurtarır, ya sonrası ?

Arkadaşlar i5-9400F almaya daha yatkınım RAM hızımı dikkate aldığımda ve 1080P'de oynayacağım için, sizce doğru bir karar mı veriyorum ?

Bütçemi sarsmayacak bir şekilde güzel bir anakart ile önerilerinize açığım. Toplam 1700 TL'ye kadar çıkabilirim. (Çok az miktarda üstüne çıkılabilir.)

Arkadaşlar i5-9400F almaya daha yatkınım RAM hızımı dikkate aldığımda ve 1080P'de oynayacağım için, sizce doğru bir karar mı veriyorum ?

Bütçemi sarsmayacak bir şekilde güzel bir anakart ile önerilerinize açığım. Toplam 1700 TL'ye kadar çıkabilirim. (Çok az miktarda üstüne çıkılabilir.)
B360M GAMING PLUS al geç derim. Toplamda 1850 ye gelir. Kafan rahat eder.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı