i3-7100’den i7-7700’e Geçmek

Oğuzhan R7

Hectopat
Arkadaşlar, i3-7100 + RTX 2060 kullanıyorum, ancak Battlefield 1 ve V’te 1080P’de ultra yada low farketmez 40-50 FPS alıyorum yetersiz kalıyor.

i7-7700’e geçmek istiyorum ciddi bir performans artışı yaşar mıyım?

(Yeni bir anakart masrafı yaratamam.)

Başka merak ettiğim bir konu aldığım anakart'a BIOS güncellemesi yapmadan işlemciyi takıp kendim güncelleme yapabilir miyim? Mesela diyelim fabrikadan 8. nesil destekli geliyor ama güncelleme ile 9. nesil destekli oluyor ben BIOS güncellemeden 9. nesil işlemciyi takıp çalıştırabilir miyim zira güncelleme yapmak için 8. nesil bir işlemcim olmayacak bir açıklık getirirseniz sevinirim.

Başka merak ettiğim bir konu aldığım anakart'a BIOS güncellemesi yapmadan işlemciyi takıp kendim güncelleme yapabilir miyim? Mesela diyelim fabrikadan 8. nesil destekli geliyor ama güncelleme ile 9. nesil destekli oluyor ben 9. nesil işlemciyi takıp çalıştırabilir miyim zira güncelleme yapmak için 8. nesil bir işlemcim olmayacak bir açıklık getirirseniz sevinirim.
Satın alırken 9. nesil kullandığınızı satıcıya belirtmeniz gerekmekte. Kendiniz yapmanız için önce 8. nesil işlemci gerekiyor diye duymuştum. Gene arkadaşlar daha doğru bilgiler verebilir.

Bu attığım anakartına SSD uyumsuzluğu gibi birşey olabilir mi ? Transcend 120GB 220S Serisi ?
Veyahutta diğer parçaların uyumsuzluğu HDD veya ekran kartımın RTX2060?

Son düzenleme:
Neden intel bir adım önde olsun ki ? 2133, 2400 ve 3000mhz ramler neredeyse aynı fiyata satılmakta.
Hem 3 parçayı aynı anda daha kolay satar . Ve 2600 saf güçte 9400 den çok daha iyi konumda. 8700 k ' ya yakın.
İ5 9400F, Ryzen 7 2700'den bile daha fazla FPS veriyor. Çoklu çekirdekte savunabilirsin ama daha yüksek FPS'yi sana sunamaz. OC ile de o seviyeye ulaşamaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bak güzel kardeşim, Ryzen 5 2600 ile İ5-9400F tartışılamaz.

Arkadaşlar, i3-7100 + RTX 2060 kullanıyorum, ancak Battlefield 1 ve V’te 1080P’de ultra yada low farketmez 40-50 FPS alıyorum yetersiz kalıyor.

i7-7700’e geçmek istiyorum ciddi bir performans artışı yaşar mıyım?

(Yeni bir anakart masrafı yaratamam.)
Ben de şu an G4560 ve RX 580 kullanıyorum darboğaz oluyor ancak 2100 TL'ye sıfır i7 7700 alacaktım fiyat çok yüksek olduğu için çok kararsız kalmıştım. Ben Ryzen 3. nesil işlemcilerin oyun performanslarını bekleyip fiyatlarda çok fark olmaz ise Ryzen sisteme geçicem. Sana da tavsiyem bu yönde hareket etmen. Ben halen daha çok kararsızım karar senin ama şu an işlemci almanı tavsiye etmiyorum çünkü yeni seri çıkacak, intel almak istersen de performansları izleyip ona göre alabilirsin şu an intel işlemciler ve anakartlar gereksiz pahalı.

Ben de şu an G4560 ve RX 580 kullanıyorum darboğaz oluyor ancak 2100 TL'ye sıfır i7 7700 alacaktım fiyat çok yüksek olduğu için çok kararsız kalmıştım. Ben Ryzen 3. nesil işlemcilerin oyun performanslarını bekleyip fiyatlarda çok fark olmaz ise Ryzen sisteme geçicem. Sana da tavsiyem bu yönde hareket etmen. Ben halen daha çok kararsızım karar senin ama şu an işlemci almanı tavsiye etmiyorum çünkü yeni seri çıkacak, intel almak istersen de performansları izleyip ona göre alabilirsin şu an intel işlemciler ve anakartlar gereksiz pahalı.
Bence 9.cu nesil İ5 fiyatları gayet iyi. Mesela :
http://www.uzmanlarpc.com/urun/inte...=Cimri&utm_campaign=Cimri-fiyat-karsilastirma

Anakart ve ileride RAM masrafını da eklemek lazım. Arkadaşın kullandığı anakart H110M mecbur değişecek. Ryzen sisteme geçiş yapıyorsan illaki o RAMleri değiştirmen lazım. Yüksek frekans RAM'in nimetleri de oyunlarda FPS olarak karşımıza çıkıyor. Asus B250G anakart destekliyorsa hemen alayım :) . 0 ürün alıp tray-kutusuz ürün almam. Ülkemizdeki kargo firmaları 5 kat sarılı malzemeyi bile perte çıkarırken kutusuz bir ürünü onların ellerine teslim etmek aklımın ucundan geçmez.

Anakart ve ileride RAM masrafını da eklemek lazım. Arkadaşın kullandığı anakart H110M mecbur değişecek. Ryzen sisteme geçiş yapıyorsan illaki o RAMleri değiştirmen lazım. Yüksek frekans RAM'in nimetleri de oyunlarda FPS olarak karşımıza çıkıyor. Asus B250G anakart destekliyorsa hemen alayım :) . 0 ürün alıp tray-kutusuz ürün almam. Ülkemizdeki kargo firmaları 5 kat sarılı malzemeyi bile perte çıkarırken kutusuz bir ürünü onların ellerine teslim etmek aklımın ucundan geçmez.
Ryzen işlemcilerde yüksek MHz RAM ve Dual Channel RAM sorunu var. İntelde böyle bir problem yok. İntel tercih ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı