i3 7350K Görüşleriniz

Aynen G4560, İ3 modellerini etkiledi. Ayrıca İ3 7350K modelinden performans almak içinde Z serisi Anakart ve soğutucu almak gerekiyor. Bunlara masraf yapacağına direk İ5 al geç, boşuna macera aramaya gerek yok.

Zaten intel yaza 8.nesili çıkartacakmış, bu yaptıkları ayıp yani millet daha 7.nesili yeni aldı, bende AMD Ryzen 3 Pro 1100 alacağım, hem dört çekirdek, hem istediğim anakartta OC edebileceğim hemde yanında RGB mükemmel bir stok soğutucu geliyomuş, üstelik 65w, hemde 120$, kral öldü yaşasın yeni kral! Yaşasın AMD! Benim gibi bir İntel fanboyunu, AMD almaya ikna ettiği için.

Zaten intel yaza 8.nesili çıkartacakmış, bu yaptıkları ayıp yani millet daha 7.nesili yeni aldı, bende AMD Ryzen 3 Pro 1100 alacağım, hem dört çekirdek, hem istediğim anakartta OC edebileceğim hemde yanında RGB mükemmel bir stok soğutucu geliyomuş, üstelik 65w, hemde 120$, kral öldü yaşasın yeni kral! Yaşasın AMD! Benim gibi bir İntel fanboyunu, AMD almaya ikna ettiği için.

Bizim insanımızın en büyük zaafı çok kolay gaza geliyoruz. Dediklerinin hepsinin harfiyen olmasını dilerim. Ama ürün daha çıkmadı. Az sakin [emoji4]

Alt seviye cihazda OC yapmak zaten pek verimli olmaz ve OC yapan kişiler ölçümlerinde %50 civarı güç tüketimi artışı belirlemiş.
Zaten yeni ekran kartları o kadar güç tüketmiyor %50 güç tüketimi artışı da fazla fark etmez. %50 güç tüketimi toplam güç tüketiminde mi yoksa sadece işlemcide mi olmuş? Bir de O.C her zaman aynıdır. Daha geçenlerde G3258 OC yapılsın diye özel BIOS çıktı Recep ve Ali bey i5 performansı alacağız dediler belki teorik kaçtı ama en azından i3'ü geçeceği aşikardı. Verimli olmaktan ziyade toplam işlem gücü fazla olmadığı için frekans arttırmada da o kadar fark yaratmaz ama oran aynıdır. Örneğin 200'ün %10'u 20, 500'ün %10'u 50 gibi. Oran aynı verimlilik aynı ama elde ettiğin performans daha düşük. Yine de bu farkı OC yaptığında görebilirsin.
İntel eğer Z anakart hariç diğer soketlere overclock imkanı sağlarsa hem daha önce Z anakart alan müşterilerini enayi yerine koyar hemde kendi bindiği dalı keser bundan sonra kimse Z seri anakart almaz.
Bunu daha önce de yapmıştı. G3258 için Z harici diğer yonga seti ana kartlarda da OC yapılması için özel BIOS getirdiler. O zamanda mı bindiği dalı kesti? Bence bir sorun çıkarmaz. i7 K ya da i5 K alınca Z serisi artık zorunlu oluyor diğer yongalarda da aslında OC yapılsa o kadar fark olmaz ancak bu işlemciyi alan kişiler üst limitleri görmek için alıyorlar ve Z serisini almaları enayilik olmuyor. Sadece i3 OC yapılması için özel BIOS getirebilirler bunda bir sakınca görmüyorum.

Arkadaşlar bir sorum olacak benim, şimdi ben MSİ B150 Gaming M3 anakarta sahibim. Gelecek dönemlerde işlemcimi yeni nesil bir Kaby Lake ile değiştirmek istiyorum diyelim, ama benim Chipsetim B150 ve B150'ye İntel BİOS güncellemesi ile Kaby Lake kullanılabileceği hakkında bir bilgi vermedi. Sizce kullanabilir miyim ?
bendede aynı anakart var ve bende i7 7700 gibi bir işlemciye yükseltmek istiyorum anakart son bios sürümüne yüklü sıkıntı olurmu k serisi olsa o.c yapılırmı soruna soru soruyorum üzücü :( anakart beni o.c konusunda az uğraştırmamışta değil ramleri hızı arttırmak yerine hızı azalta bildiğin bir XMP özelliği varda

bendede aynı anakart var ve bende i7 7700 gibi bir işlemciye yükseltmek istiyorum anakart son bios sürümüne yüklü sıkıntı olurmu k serisi olsa o.c yapılırmı soruna soru soruyorum üzücü :( anakart beni o.c konusunda az uğraştırmamışta değil ramleri hızı arttırmak yerine hızı azalta bildiğin bir XMP özelliği varda
1.350 liraya Ryzen 5 1600 + B350 anakart alınabiliyor iken i7 yükseltmesi yapılmaz. Ryzen 5 1600'ün performansı O.C edilmiş i7 7700K'dan bile çok fazla. B350 anakart ile O.C edilirse stok i7 6800K performansı kadar olur yada geçer.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı