Arkadaşlar i3 8100 işlemcim var. Kasayı 4 ay önce topladım. Rainbow aldım fakat işlemcim %77'e kadar ısınıyor Rainbow oynarken ve işlemci ısındığı içinde oyunum takılıyor. Ne yapmam lazım işlemcinin bu kadar ısınmaması için? Şimdiden teşekkürler tavsiyeleriniz için
Arkadaşlar i3 8100 işlemcim var. Kasayı 4 ay önce topladım. Rainbow aldım fakat işlemcim %77'e kadar ısınıyor Rainbow oynarken ve işlemci ısındığı içinde oyunum takılıyor. Ne yapmam lazım işlemcinin bu kadar ısınmaması için? Şimdiden teşekkürler tavsiyeleriniz için
77 dereceden bahsediyorsanız aşırı normal bir değer. Fakat kaç dakika/saatlik oynamadan bahsediyorsunuz? O işlemciye sıvı soğutma upgrade yapacaksanız tavsiye edebilirim.
Stok soğutucu kullanıyorsanız gayet normal bir değer bu. Tabii üstüne çıkabilir, 80-85'e kadar görmezden gelebiliriz ancak üstüne çıkmaması gerekli bu değerlerin.
8100 işlemci için sıvı soğutucu gereksizdir. Hız aşırtma yapılamayacağına göre sıcaklık değerleri stabil kalacaktır. 77 normal bir değerdir. Oyun vs oynanmadığı zaman bile 37- 41 derece arası bir sıcaklıkta sabit kalır. Galiba bu CPUların stok soğutucuları, yani işlemci üzerine gelen kısmı alüminyum. Bakır olsaydı belki 5-6 derece fark atabilirdi. Bakır daha güzel soğutuyor
Intel® product specifications, features and compatibility quick reference guide and code name decoder. Compare products including processors, desktop boards, server products and networking products.
ark.intel.com
Panik yapmana gerek yok 100 derece olunca kapanıyordur sorun yok.4
İşlemciniz Akasa Venom A10 ile Buz Gibi Olsun Akasa Venom A10 ile işlemci performansını yukarılara taşıyın. Akasa Venom A10 sıvı soğutucu; 1x 120mm PWM desteğine sahip sarı renkli
DARK AquaForce W120 Intel ve AMD Uyumlu Sivi Sogutma Dark AquaForce W120 Intel 775/115x/2011/2066 ve AM2/AM2+/AM3/AM3+ Uyumlu 2x12cm Led Fanli, Sivi Sogutma Sistemi Dark ile Sivi Sogutma Sistemi Her Bütçeye Uygun! Yeni nesil bilgisayarlarin kusursuz sogutma çözümü olan sivi sogutma sistemleri...
Bu hava sıcaklarında değerler normal karşılanabilir. i3-8100 için sıvı soğutma bana hiç mantıklı gelmedi. Sıvı soğutma ücretleri yüksek ve neredeyse işlemcinin ikinci el fiyatına gelebilir. Kasanın hava akışı iyi olursa sıcaklık değerleriniz biraz daha düşebilir. Kasanızda eksik fan var ise alabilirsiniz. Fanların doğru takılması da önemli tabi.