i3 8100 işlemci ısınıyor

Daha fazla  
Arkadaşlar i3 8100 işlemcim var. Kasayı 4 ay önce topladım. Rainbow aldım fakat işlemcim %77'e kadar ısınıyor Rainbow oynarken ve işlemci ısındığı içinde oyunum takılıyor. Ne yapmam lazım işlemcinin bu kadar ısınmaması için? Şimdiden teşekkürler tavsiyeleriniz için :)

Arkadaşlar i3 8100 işlemcim var. Kasayı 4 ay önce topladım. Rainbow aldım fakat işlemcim %77'e kadar ısınıyor Rainbow oynarken ve işlemci ısındığı içinde oyunum takılıyor. Ne yapmam lazım işlemcinin bu kadar ısınmaması için? Şimdiden teşekkürler tavsiyeleriniz için :)

77 dereceden bahsediyorsanız aşırı normal bir değer. Fakat kaç dakika/saatlik oynamadan bahsediyorsunuz? O işlemciye sıvı soğutma upgrade yapacaksanız tavsiye edebilirim.

Normal değerler bunlar. Stock soğutucu mu kullanıyorsunuz?

8100 işlemci için sıvı soğutucu gereksizdir. Hız aşırtma yapılamayacağına göre sıcaklık değerleri stabil kalacaktır. 77 normal bir değerdir. Oyun vs oynanmadığı zaman bile 37- 41 derece arası bir sıcaklıkta sabit kalır. Galiba bu CPUların stok soğutucuları, yani işlemci üzerine gelen kısmı alüminyum. Bakır olsaydı belki 5-6 derece fark atabilirdi. Bakır daha güzel soğutuyor

Panik yapmana gerek yok 100 derece olunca kapanıyordur sorun yok.4

Bu hava sıcaklarında değerler normal karşılanabilir. i3-8100 için sıvı soğutma bana hiç mantıklı gelmedi. Sıvı soğutma ücretleri yüksek ve neredeyse işlemcinin ikinci el fiyatına gelebilir. Kasanın hava akışı iyi olursa sıcaklık değerleriniz biraz daha düşebilir. Kasanızda eksik fan var ise alabilirsiniz. Fanların doğru takılması da önemli tabi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı