Kağan Çulha
Kilopat
Daha fazla
Açıkçası bu sorunu nasıl açıklayabilirim ben de tam olarak bilmiyorum ama elimden geldiğince açıklamaya çalışacağım. Bilgisayarım çoğu zaman normal bir şekilde çalışıyor fakat bazen bilgisayarı açmaya çalıştığımda bir türlü ekran gelmiyor ve anakartıma baktığımda CPU ve DRAM LED'lerinin sırasıyla yanıp söndüğünü görüyorum. Bazen RAM'lerimi çıkarıp geri taktığımda düzeliyor, bazen düzelmiyor ya da sürekli RAM'lerimin yerini değiştiriyorum, farklı yerlere takıyorum ve aynı şekilde bazen düzeliyor bazen aynı sorun devam ediyor. Yaklaşık 1.5 sene önce bu bilgisayarı topladım ve o zamandan beri bu sorunu sık sık yaşıyorum ve halen kesin bir çözüme ulaşamadım. İnternetten araştırdığımda hep farklı cevaplar gördüm örneğin bütün RAM'leri ve Boot cihazlarını çıkardığımda ekrana RAM ile ilgili bir hata çıkıyorsa ya anakart ya da işlemcide sorun vardır gibi şeyler gördüm ve bu beni biraz daha korkuttu. Farklı ekran kartı, PSU ve RAM denedim fakat yine de bir çözüme ulaşamadım. Yakın zamanda bilgisayarımı geliştirmek için parça almayı düşünüyorum fakat değiştirmeyeceğim parçalardan biri anakart ve o zaman geldiğinde bu sorunu yaşamaya devam edersem sorunun anakart üzerinde olduğunu anlamış olurum fakat bu çok geç olur. Kendi çektiğim bir videoyu buraya bırakacağım orada sorunu daha net görebilirsiniz.PC Sorunu video kalitesi aniden çektiğim için biraz kötü kusura bakmayın. Dediğim gibi sadece 1 tane RAM ile açmayı veya yerlerini değiştirerek açmayı denedim.
Donanım:
Intel Core i3 8100.
MSI Z370 Krait Gaming.
MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB.
Zalman ZL600-LX PSU.
Ezcool 120 GB SSD ve 1TB Seagate HDD.
Corsair Vengeance 8 GB DDR4 2400MHz ve Samsung 8 GB DDR4 2400MHz (CL değerleri aynı fakat CL kaçtı hatırlamıyorum)
Corsair SPEC-01 kasa.
Donanım:
Intel Core i3 8100.
MSI Z370 Krait Gaming.
MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB.
Zalman ZL600-LX PSU.
Ezcool 120 GB SSD ve 1TB Seagate HDD.
Corsair Vengeance 8 GB DDR4 2400MHz ve Samsung 8 GB DDR4 2400MHz (CL değerleri aynı fakat CL kaçtı hatırlamıyorum)
Corsair SPEC-01 kasa.
Son düzenleyen: Moderatör: