i3 8100 ve GTX 1060 sistem Ryzen 2600 ve RX 570 sistemle takas edilir mi?

Yanlış düşünüyorsun. RX 570'in 4GB versiyonunun nesi ileriye dönük. Keza işlemcide öyle. Takas ederse hata etmiş olur.
Olaya sadece ekran kartı yönünden bakmak sığ bir düşünce olur. Ryzen 2600 ile i3 8100 arasında ciddi farklar var. Multiplayer oyunlarda bu fark hissedilecektir.

Ortada takas yapmayı gerektirecek bir durum yok. Sizin sisteminiz daha performanslı. Anlamadığım; siz neden 3000MHz ram kullanıyorsunuz?
Sistemim komple RGB ekran kartı olsun fanlar olsun klavye maus olsun hepsi RGB ucuza ram alıp çin malı soğutucu bile taksam bunun fiyatlarını geçiyordu garantiside iptal oluyordu bunun yazılımıda tipide güzel olunca bu şekilde almayı tercih ettim.
İ3 8100, Ryzen 5 2600'e göre daha mı ileriye dönük yani? Saçmalamayın.
Ryzen 5 alıp ekran kartı alacağıma aradaki farka i5 8400 alsam dahamı mantıklı olur.
Sadece işlemci ile anakart takası düşünür müsünüz diye sormanızı tavsiye ederim. Bu şekilde, eğer fanboyluğunuz yok ise, sizin için daha iyi olacaktır.
Ekran kartını illaki istiyor tam istediği performansı alamadı herhalde hatta 240 GB kendi SSD'mi alıyım ekran kartımıda alıyım sende kendi 480GB SSD ve ekran kartını al dedim ben ekran kartı için sisteminizi istemiştim dedi elimdeki anakart falan 7. nesil olsa idi hiç düşünmeyecektim ama anakartım işlemcim güncel olunca arada kaldım bide intelin stabilliği var tabi ortada owerclock falan hiç yapmam ben sevmiyorum sistemi yormayı.
Bence gerek yok. Sisteminizi satın üstüne koyarak yeni sistem toplayın. Adam/kadın takaslamak istiyor ama neden istediğini bilmiyoruz. Çok fazla dolandırıcı var. Belki parçaların birinde sorun var siz anlayamayacaksınız falan, gerek yok yani.

Niye 10 günlük sistemi satmaya ya da takaslamaya çalışıyor? Bu bile kıllanmak için yeterli bir neden.
Ekran kartı yetersiz geliyor diyor saten evine gidip alacağım bir sorun olsa idi evine çağırırmıydı acaba saten böyle şeyleri ayak üstü takaslamak çok mantıksız.
Oyun için kullanıyorsanız, gereksiz bir takas. Ayrıca teklif edilen sistemin oyun performansı daha düşük.

Böyle bir takasa girmek, birazcık macera aramak olur.
Oyun oynuyorum PUBG ve CSGO anlaşılan herkes aynı şeyi söylüyor ekran kartına yüklenirsem takaslayım değiştirmeyeceksem sistemim dursun demek istiyorlar galiba o zaman ben bildiğim yoldan şaşmayım en kötü o sisteme 1060 alacağım zaman aradaki farkı kendi işlemcime harcar rahat İ5 8400 alırım.
Arkadaş ryzenden iyi dememiş reis sadece anakartımın ileri dönüklüğünden bahsetmiş galiba sen olsaydın R5 2600'ü alıp 570 ekran kartını 400 500 lira fark ile 1060'mı yapardın yoksa İ3 8100'lü 1060'lı sisteme devam edip bu sisteme 400 500 lira harcayıp İ5 8400'mü yapardın demek istediği o arkadaşın.

Son düzenleme:
Ben i3 8100, ryzen 2600'e göre ileriye dönük demişmiyim. Hayır. Ryzen 5 2600 ileriye dönük değil demişim, ama İ3 8100 ileriye dönük dememişim. Yani ikisini karşılaştırmamışım, sen benim iki işlemciyi karşılaştırdığımı nerden çıkardın. Bensadece ekran kartlarını karşılaştırdım ve arkadaşın ekran kartının daha iyi olduğunu, sistemini takas etmemesini yazdım. Sen kendi kendine bir şeyler uydurup yazıyorsun. İlk önce ne okuduğuna bak, sonrada okuduğunu anla. İşlemciyi 8. Nesil İ5 yada İ7 yaparsan demişim.

Ben i3 8100, ryzen 2600'e göre ileriye dönük demişmiyim. İlk önce ne okuduğuna bak, sonrada okuduğunu anla. İşlemciyi 8. Nesil İ5 yada İ7 yaparsan demişim.
O zaman şöyle düzelteyeyim. Ryzen 5 2600'mü ileriye dönük değil? Çoklu çekirdek performansında 8. nesil işlemcilerin hepsini solluyor bahsettiğimiz işlemci ve sen İ5, İ7 daha ileriye yönelik olur diyorsun. Bu işlemciyi alınca 3. nesil Ryzen'ler çıkacak o zaman da İ5, İ7 9. nesil mi al diyeceksin?

O zaman şöyle düzelteyeyim. Ryzen 5 2600'mü ileriye dönük değil? Çoklu çekirdek performansında 8. nesil işlemcilerin hepsini solluyor bahsettiğimiz işlemci ve sen İ5, İ7 daha ileriye yönelik olur diyorsun. Bu işlemciyi alınca 3. nesil Ryzen'ler çıkacak o zaman da İ5, İ7 9. nesil mi al diyeceksin?
İleri teknolojilerin bugünkü varsayımlarla çoklu çekirdek kullanacağını nerden biliyorsun. Belki adamlar tekli çekirdek performansına daha çok önem verip, çoklu çekirdek gücüne ihtiyaç duyan yazılım, program, oyun vs performansını tekli çekirdek gücünü daha da arttırıp, çoklu çekirdeğe ihtiyaç duymadan halledecekler.

İleri teknolojilerin bugünkü varsayımlarla çoklu çekirdek kullanacağını nerden biliyorsun. Belki adamlar tekli çekirdek performansına daha çok önem verip, çoklu çekirdek gücüne ihtiyaç duyan yazılım, program, oyun vs performansını tekli çekirdek gücünü daha da arttırıp, çoklu çekirdeğe ihtiyaç duymadan halledecekler.
Yeni oyunların çoğu multiplayer odaklı çıkıyor. Singleplayer çıkan da var ama bu işlemcilerde zaten gerekli tek çekirdek performansı var ki Ryzen 5 2600, İ3 8100'den kat kat kat iyi bir işlemci. Şu an ki durumla programlar, multiplayer oyunlar çoklu çekirdeğe odaklanmış durumda ki ileride de böyle olacak. Örnek vermek gerekirse sistem gereksinimlerinde belli oluyor her şey. Bir tarafta İ5 6500 veriyorlar diğer tarafta FX 8300. Tek çekirdek performansı da programlarda eğer dediğin gibi olursa gelecekte İ5 3470, İ5 2400 gibi eski nesil işlemci alıp kolaylıkla halledilebilir o zaman ki kimse böyle bir işe girişmez.

Ortada takas yapmayı gerektirecek bir durum yok. Sizin sisteminiz daha performanslı. Anlamadığım; siz neden 3000MHz ram kullanıyorsunuz?
Sistemim full RGB olduğu için uyum sağlasın diye böyle aldım normal ram alıp RGB soğutucu alsam aynı fiyata geliyordu hem garantisi iptal olacaktı hemde yazılımı olmayacaktı.

Dosya Ekleri

• 20190310_032624-1008x756.jpg
    20190310_032624-1008x756.jpg
    101,6 KB · Görüntüleme: 45
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı