i3 8100 ve GTX1050 Darboğaz problemi

Makaleler
1
Sistemim tam olarak;
  • GTX1050 Aero ITX
  • İ3 8100
  • 8GB 2400Mhz Corsair RAM
  • Gıgabyte B360M D2V anakart
  • FSP Hydro 600w 80+ PSU
Sorun şu, Assassin’s Creed Syindicate oyununda ve benzeri güncel oyunlarda işlemci kullanımı %99-100 ekran kartı kullanımı da %95-99 arasında. Grafik ayarlarında ne oynama yaptıysam çözemedim. Syndicate oyununda at arabası sürerken takılmalar oluyor bazen. Bazen ev dokuları vs. geç yükleniyor. Çoğu kişi darboğaz yapmaz tam olmuş vs. diyordu. Normal olmadığını dünüyorum bu darboğazın. Nasıl çözerim?

Çözüm
Texture'ler yüklenmiyorsa HDD yavaşlığından SSD tavsiye ederim ya da disk birleştirme. Darboğaz zaten yok. RAM ve Anakart darboğazı olmaz bunlar tekil parçalardır başkasına ihtiyaç duymaz. Sadece yetersiz gelebilir.
Ayarlar ne durumda? En son i3 6100 ile yaşamıştım o problemi. İşlemci 100'e dayanıyordu; at arabası sürerken anlık takılmalar oluyordu, objeler geç yükleniyordu vs. Ama i3 8100'de sorun olmaması gerekiyor. Ayarları çok düşürdüysen yükselt. İkinci olarak sürücülerin güncel değilse güncelle. Bilgisayarını temiz tut. Belki arkada bir zararlı, işlem yapıyordur :)

Darboğaz birtek işlemci ile ekran kartı arasında olan birşey değildir.
RAM darboğazı,anakart ddarboğazı gibi darboğazlarda vardır.
RAM darboğazını ve anakart darboğazını daha detaylı anlatır mısın?
Ayarlar ne durumda? En son i3 6100 ile yaşamıştım o problemi. İşlemci 100'e dayanıyordu; at arabası sürerken anlık takılmalar oluyordu, objeler geç yükleniyordu vs. Ama i3 8100'de sorun olmaması gerekiyor. Ayarları çok düşürdüysen yükselt. İkinci olarak sürücülerin güncel değilse güncelle. Bilgisayarını temiz tut. Belki arkada bir zararlı, işlem yapıyordur :)
Bilgisayarda virüs vs. olduğunu düşünmüyorum. Ayarları orta da oynuyorum daha az takılma olduğu için. At hızlandırdığımda bazı yerlerde oluyor takılma. 8.nesil oyunlarda daha iyi diye duydum hep. Ryzen almadığıma pişman olmam inşallah 🙂 Umarım oyun problemlidir.

Video paylaşmak yasakmı bilmiyorum.
Bu videoda bahsediliyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Texture'ler yüklenmiyorsa HDD yavaşlığından SSD tavsiye ederim ya da disk birleştirme. Darboğaz zaten yok. RAM ve Anakart darboğazı olmaz bunlar tekil parçalardır başkasına ihtiyaç duymaz. Sadece yetersiz gelebilir.
HDD’den bende şüpheliydim. Oyun arada kalıyordu 5 saniye sonra erişilebilir oluyordu. Hd Tune’de problem gözükmüyor fakat temiz kullanılmış olmasına veriyorum bunu. Eski bir HDD ömrü doluyor sanırım.

O oyuna has bir şey. HDD'den kaynaklı olması çok düşük bir ihtimal. Eğer HDD'niz sağlam ise. Sebebi %100'de çalışan işlemci büyük olasılıkla. O yüzden takılmalar oluyor, geç yükleniyor textureler.

O oyuna has bir şey. HDD'den kaynaklı olması çok düşük bir ihtimal. Eğer HDD'niz sağlam ise.
Neden Jacob’un kız kardeşinin adını kullanıcı adın yaptın merak ettim doğrusu 😂 HDD konusunda Hd Tune’da sorun görünmüyor. Ama eski bir hard disk. Yenisini almanın zamanının geldiğini düşünüyorum. Gene de seçim sonrasını bekleyeceğim. Malum dolar çıkıyor şu sıralar.

SSD almakta fayda var tabii. Bir de ona atıp denersiniz. Ancak dediğim gibi sorun o şekilde muhtemelen. Çünkü ben de o oyunu HDD'den çalıştırıyorum; herhangi bir takılma, yüklenme sorunu olmuyor. Hatta yer yer HDD %100'e bile ulaşabiliyor.
6700K'lı sistemde bu şekilde.

Neden Jacob’un kız kardeşinin adını kullanıcı adın yaptın merak ettim doğrusu 😂 HDD konusunda Hd Tune’da sorun görünmüyor. Ama eski bir hard disk. Yenisini almanın zamanının geldiğini düşünüyorum. Gene de seçim sonrasını bekleyeceğim. Malum dolar çıkıyor şu sıralar.
Seçimden sonra düşeceğine inanıyorsun yani. :paragöz: Ben seçimden sonra moratoryum bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı