i3 8100 yüksek CPU kullanımı

emree11122

Decapat
Sistemim.

ASUS Z-370P anakart.
i3 8100.
ASUS RX 570 4 GB.
600W Aerocool PSU.
8 GB Crucial 2400 MHz.
128 SSD.
500 HDD.
LG 1920x1080 monitör.

Oyunlarda aşırı CPU kullanımı oluyor. MSI Afterburner'la FPS, CPU, GPU kullanımlarını izliyorum özellikle PUBG, NFS heat gibi oyunlarda işlemci yüzde yüz çalışıyor ve kasmalar başlıyor. Aynı özellikteki PC'ye bakıyorum %60-70 seviyelerinde çalışıyor. BIOS güncel. Termal macunu yeniledim. Fanda bir sıkıntı yok. Casus yazılım falan diyorlar onu da 2 ayrı virüs programıyla tarattırdım herhangi bir virüs bulunmadı. Sorun nerede acaba? Şimdiden teşekkürler.

windows update var ise yapın ve güç seçeneklerinin yüksek performansta olduğuna emin olun yapılcak çoğu şeyi yapmışsınız zaten o da olmazsa temiz kurulum ya da bilgisayar sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

windows update var ise yapın ve güç seçeneklerinin yüksek performansta olduğuna emin olun yapılcak çoğu şeyi yapmışsınız zaten o da olmazsa temiz kurulum ya da bilgisayar sıfırlamayı deneyebilirsiniz.
Dediklerinizide yaptım hala aynı . Donanımsal desek neresinde ne sıkıntısı olur ki ? İşlemci bozuk olsa hiç açılmaz heralde ?
Windows 10 bilgisayar sıfırlama özelliğini kullanırsan yüksek ihtimal sorun düzelecektir.
Yaptım ama sonuç hala aynı .
Video ile aynı ayarda mı oynuyorsunuz? İ3 8100 güçlü bir işlemci değil. %60-70 oyununa göre normal.
Evet aynı ayarlarda oynuyorum . Temiz akıcı bir şekilde Cpu maksimum 70 kullanıyor videoda. Bende yüzde yüze kadar geliyor ve kasmalar başlıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı