i3 9100F almakla hata mı ettim?

Bu testler en üst seviye ekran kartları ile yapılıyor. İşlemcinin performansının sınırını görmek için. Elindeki ekran kartına göre işlemcin gayet yeterli.
İki işlemciyi de aynı ekran kartıyla örneğin rx570 ile kıyaslandığında da CPU kullanımında r5 1600af bayağı önde. İ3 9100f almakla çok büyük bir hata yapmışım.

İki işlemciyi de aynı ekran kartıyla örneğin rx570 ile kıyaslandığında da CPU kullanımında r5 1600af bayağı önde. İ3 9100f almakla çok büyük bir hata yapmışım.

Şu an çoğu oyunda GPU'dan tam verim alabildiğiniz sürece 1600AF ile bir farkı yok o işlemcinin, o düşük CPU kullanım olayına etki eden olay ise Msi Afterburner gibi bileşen veri izleme yazılımlarının; sanal izlekleri ana çekirdekten saymasıyla alakalı bir durumun parçası, sizi pek yanıltmasın. Sanal izlekler ise sizin işinize thread kullanan bazı tipik multi-core optimizeli ağır oyunlarda yarar. (Assassin's Creed Origins/Odyssey şehirsel mekanlar, BF1 64 kişilik operasyonlar gibi). Eğer ki bu tarzdaki oyunları sıklıkla oynamayı seviyor ve sol üst köşede değerlere baktığınız zaman darboğaz d'sini görmek istemiyorum ben diyorsanız baştan hata etmişsiniz zaten, ama düşük bütçede uygun alternatiflerden biri, çok da kasmaya gerek yok, üzülecek bir durum da değil, en fazla ne olur 60 FPS yerine 45-50, 80-90 yerine 60-70 FPS alırsınız olur biter, dünyanın sonu da değil. Daha oradan sistem güncelleme özgürlüğüne sahipsiniz zaten.

Son düzenleme:
Şu an çoğu oyunda GPU'dan tam verim alabildiğiniz sürece 1600AF ile bir farkı yok o işlemcinin, o düşük CPU kullanım olayına etki eden olay ise Msi Afterburner gibi bileşen veri izleme yazılımlarının; sanal izlekleri ana çekirdekten saymasıyla alakalı bir durumun parçası, sizi pek yanıltmasın. Sanal izlekler ise sizin işinize thread kullanan bazı tipik multi-core optimizeli ağır oyunlarda yarar. (Assassin's Creed Origins/Odyssey şehirsel mekanlar, BF1 64 kişilik operasyonlar gibi). Eğer ki bu tarzdaki oyunları sıklıkla oynamayı seviyor ve sol üst köşede değerlere baktığınız zaman darboğaz d'sini görmek istemiyorum ben diyorsanız baştan hata etmişsiniz zaten, ama düşük bütçede uygun alternatiflerden biri, çok da kasmaya gerek yok, üzülecek bir durum da değil, en fazla ne olur 60 FPS yerine 45-50, 80-90 yerine 60-70 FPS alırsınız olur biter, dünyanın sonu da değil. Daha oradan sistem güncelleme özgürlüğüne sahipsiniz zaten.
Doğru ama kaba bir dil ile konuşmuşsunuz.
Acaba klavye ve mouseyi Logitech mk240 yapıp 1600af ve gtx1650super ikilisini mı alsaydım diyorum??

Son düzenleme:
Bende GTX 1650 Super yerine RX 570 aldım. Çok uygundu fiyatı bana yeter diye düşündüm. Oradan artan parayla kaliteli klavye, kasa, PSU aldım. Bazen düşünüyorum acaba gidip Dark marka kasa mı alsaydım diye? Senin tercihin ben mutluyum en azından kaliteli ürünler kullanıyorum. İleride memnun olmazsam ekran kartını satıp üstüne para koyup iyisini alabilirim nasıl olsa.

Sistem harika i3 9100F R3 1200 R3 2200G R3 3200G göre bayağı fark var bu işlemcilerin arasıdan i3 9100F almak en mantıklısı.

Haziran'ın ortalarında, imzamdaki sistemi aldım. Yok efendim harddisk okunmadı, kasanın ışığı yanmıyor, yok işlemcim yeterli miydi? Şunu mu alsaydım bunu mu alsaydım? Daha bir.
Doğru düzgün oyun bile oynayamadım. Şimdi de kafama şu takıldı; klavye G213 mouse G102 aldım acaba bunlar yerine daha ucuz ürünler seçip, ekran kartını 4 GB alıp, Ryzen 5 1600 AF mı almalıydım? (Bilgisayar aldığından beri hayattaki birçok şeyden keyif almamaya başladım PC aldığıma bin pişmanım)

İşlemci ve anakartı satıp 300 lira eklesen bile daha iyisini alamazsın. Pişman olacak bir durum yok.
Enayi gibi aynı ekran kartına 170tl fazla vermeyip, 300TL g213 ve 150TL'ye g102 yerine 200tl bir klavye ve 130 tl bir mouse alıp R5 1600af + a320m + 16GB 3000mhz ram alabilirdim. Ben bir enayiyim zaten aynı sisteme +300TL r5 1600af ve a320m isteseydim babam kabul ederdi zaten.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı