i3 9100F için stok fan yeter mi?

Bazı işlemcilerden arka kapılardan dolaşarak yapılabiliyor. Ancak anakart üreticisinin de izin vermesi gerek. Bildiğim kadarıyla.

Çok doğru söylediniz. İllaki işlemcinin sonunda K ibaresi olmasına gerek yok arka kapılardan biraz uğraşarak OC yapılabiliyor ama ne kadar stabil orası tartışılır.

Çarpan kilidi açık olmayan işlemcilerde OC yapılamıyor diye bir kaide yok.
Dediğin teorik olarak doğru ama Turbo Boost özellikli işlemcilerde bu hızın üstüne sadece FSB arttırarak çıkmak çok çok zor. Bir de anakart meselesi var tabi. Bir şekilde H ve B serisi ile OC yapabilsen bile pek bir artış sağlamayacaktır.

Dediğin teorik olarak doğru ama Turbo Boost özellikli işlemcilerde bu hızın üstüne sadece FSB arttırarak çıkmak çok çok zor. Bir de anakart meselesi var tabi. Bir şekilde H ve B serisi ile OC yapabilsen bile pek bir artış sağlamayacaktır.
Evet doğru yüksek değerli ve stabil bir OC mümkün değil fakat buna OC yapılamaz denemez.

Bari ilerde 9600KF falan takın boşa gitmesin o anakart. :D

Eski bilgisayarımı yavaş yavaş satıp yenisini alıyordum. İki gün içerisinde tüm parçaları sattım. Amacım 9600K almak idi. Elimde bilgisayar kalmadı ve lazım oldu. O yüzden geçici bir işlemci aldım. Böyle bir ikili kullanmak zaten çok saçma. :D

Eski bilgisayarımı yavaş yavaş satıp yenisini alıyordum. İki gün içerisinde tüm parçaları sattım. Amacım 9600K almak idi. Elimde bilgisayar kalmadı ve lazım oldu. O yüzden geçici bir işlemci aldım. Böyle bir ikili kullanmak zaten çok saçma. :D.

Hocam 9100F genel olarak nasıl memnun musunuz?

Memnunum ancak çok çekirdek isteyen oyunlarda FPS düşüklüğü yaşıyorum. AC: Odyssey, CoD: MW gibi oyunlarda çok nadir de olsa kalabalık bölgelerde minik takılmalar yaşayabiliyorum.

Evet hocam bu konuyu bende çok araştırdım tek çekirdek oyunlarda 9100F iyi bir değer veriyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı