i3 9100F - RX 560 darboğaz yapar mı?

MuratARSLANER

Hectopat
Arkadaşlar merhaba.

Şu anda AMD A8 6600K APU sistem kullanıyorum ve RX560 ekran kartım var.
Anakart, işlemci, RAM değiştirmek istiyorum işlemciden memnun değilim.
Intel sisteme geçmek istiyorum ve F/P bakımından i3 9100F sistem toplamayı düşünüyorum.
Darboğaz ölçme gibi bir site var oradan baktığım zaman %100 darboğaz gösteriyor ve ekran kartınız işlemciniz için çok düşük diyor.

Yüksek ekran kartı düşük işlemci darboğaz yapıyor fakat;
Yüksek işlemci düşük ekran kartında bir sorun yaşar mıyım?

Arkadaşlar merhaba.

Şu anda AMD A8 6600K APU sistem kullanıyorum ve RX560 ekran kartım var.
Anakart, işlemci, RAM değiştirmek istiyorum işlemciden memnun değilim.
Intel sisteme geçmek istiyorum ve F/P bakımından i3 9100F sistem toplamayı düşünüyorum.
Darboğaz ölçme gibi bir site var oradan baktığım zaman %100 darboğaz gösteriyor ve ekran kartınız işlemciniz için çok düşük diyor.

Yüksek ekran kartı düşük işlemci darboğaz yapıyor fakat;
Yüksek işlemci düşük ekran kartında bir sorun yaşar mıyım?
Ryzen sistem daha iyi olacaktır, sorunuza gelecek olursak sorun yaşamazsınız.

RX 580 kartına kadar darboğaz olmaz dostum. 1650 Super üstü darboğaz yaratabilir. Çünkü 4/4 bir işlemci. O yüzden şu an alınması mantıklı değil. Benzer fiyattan daha iyi ve geleceğe dönük olan Ryzen 5 1600 AF, B450M S2H, 16 GB RAM alabilirsin.

AMD serisine şu an acayip ön yargım var a serisi kullanıyorum 3-4 yıldır acayip bir bıkkınlığım var AMD'den
A serisi parası az olanlar içindi zamanında, kesinlikle AMD işlemciler hem fiyat, hem performans olarak daha iyiler.

Hocam 5 sene AMD'nin zamanındaki en üst serisi 9590'ı kullandım 240 mm sıvı soğuma fanlar Max devirde CS GO'da 80-82 derece görüyordum. i3 9100F aldım şu anda aynı soğutma 4 fan yerine 1 fan açık oda min devirde 35-40 derecede oyun oynuyorum. Teknoloji markette çalışıp toplama PC satan biri olarak güncelleme olasılığından dolayı ben Intel derim.

RX 580 kartına kadar darboğaz olmaz dostum. 1650 Super üstü darboğaz yaratabilir. Çünkü 4/4 bir işlemci. O yüzden şu an alınması mantıklı değil. Benzer fiyattan daha iyi ve geleceğe dönük olan Ryzen 5 1600 AF, B450M S2H, 16 GB RAM alabilirsin.
Peki bana m2 slotu olan anakart önerebilir misiniz bu işlemci için. M2 ssd takmak istiyorum

FX, Athlon, Eski APU işlemciler çöp ve TDP değeri çok yüksek işlemcilerdi. Ama Ryzen serisi ile bu sorunların hepsi aşıldı. Çift çekirdek performansı çok yükseldi, tek çekirdekte bizzat öyle. Artık yeni serilerde stok soğutma ile gayet iyi bir soğutma, düşük TDP değeri ve çok daha iyi performans alabiliyorsunuz. I3 9100F alsan 4/4 maksimum 1650 Super takarsın. Ama 1600 AF alsan hem yeniden üretildi 2017 yılında 2600 işlemcisi gücünde hem ileriye dönük. Ayrıca 2060 Super ile dahi darboğaz yapmaz. Yanına bir de 16 GB RAM eklersen hiç drop yemez ve gayet iyi bir performans alırsın.

FX, Athlon, Eski APU işlemciler çöp ve TDP değeri çok yüksek işlemcilerdi. Ama Ryzen serisi ile bu sorunların hepsi aşıldı. Çift çekirdek performansı çok yükseldi, tek çekirdekte bizzat öyle. Artık yeni serilerde stok soğutma ile gayet iyi bir soğutma, düşük TDP değeri ve çok daha iyi performans alabiliyorsunuz. I3 9100F alsan 4/4 maksimum 1650 Super takarsın. Ama 1600 AF alsan hem yeniden üretildi 2017 yılında 2600 işlemcisi gücünde hem ileriye dönük. Ayrıca 2060 Super ile dahi darboğaz yapmaz. Yanına bir de 16 GB RAM eklersen hiç drop yemez ve gayet iyi bir performans alırsın.
Hocam size tamamen katılıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı