i3 9100F RX 570 bilgisayar birden Kitlenip Ses Çıkartıyor

monaarch

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Vatan'dan yeni bir sistem topladım 1 hafta önce bugün sistem birden kitlenmeye başladı. 3 kere oldu bugün. Sistem kitlenip gri bir ekran geliyor (bir kerede siyah geldi) ve dıııııt seni geliyor bilgisayardan hiçbir şey yapılmıyor ekran tamamen gri hiçbir uyarı hata vs yok sadece reset atabiliyorum. Bir keresinde de reset tuşuda işe yaramadı güç kaynağından kapatmak zorunda kaldım. Daha yeni de bir sistem neden yapar acaba? Win 7'de yaptı belki işletim sisteminde sıkıntı vardır diye Win 10 kurdum şimdi yine aynısını yaptı :(

H310M PRO VD Plus
i3 9100F İşlemci
RX 570 4 GB Ekran kartı
Corsair Spec 05 550W +80 PSU
250 GB SSD

SSD'yi ikiye bölmüştüm 70 GB olan bölümde yer çok az 5-6 GB kadar bu sebep olabilir mi acaba? Eğer format atınca BIOS güncellemesi gitmiyorsa BIOS'da güncel

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Vatan'dan yeni bir sistem topladım 1 hafta önce bugün sistem birden kitlenmeye başladı. 3 kere oldu bugün. Sistem kitlenip gri bir ekran geliyor (bir kerede siyah geldi) ve dıııııt seni geliyor bilgisayardan hiçbir şey yapılmıyor ekran tamamen gri hiçbir uyarı hata vs yok sadece reset atabiliyorum. Bir keresinde de reset tuşuda işe yaramadı güç kaynağından kapatmak zorunda kaldım. Daha yeni de bir sistem neden yapar acaba? Win 7'de yaptı belki işletim sisteminde sıkıntı vardır diye Win 10 kurdum şimdi yine aynısını yaptı :(

H310M PRO VD Plus.
i3 9100F işlemci.
RX 570 4 GB ekran kartı.
Corsair Spec 05 550W +80 PSU.
250 GB SSD.

SSD'yi ikiye bölmüştüm 70 GB olan bölümde yer çok az 5-6 GB kadar bu sebep olabilir mi acaba? Eğer format atınca BIOS güncellemesi gitmiyorsa BIOS'da güncel.

Ekran karti problemi olabilir monitordeki sinyal gidiyor mu ayrica mouse klavye işiklari sonuyor ku bu oldugu zaman.

Verdiği alarm sesinden bir anlam çıkarmaya çalışalım. Bir daha hata verdiğinde sesi dinleyin. Windows'un alarmlarının anlamları şöyle:

1- sürekli ses güç kaynağı arızası
2- birçok kısa bip anakart arızası
3- 1 uzun bellek tazelenmesinde hata
4- 1 uzun 1 kısa anakart veya BIOS çipi arızası
5- 1 uzun 2 kısa ekran kartı arızası (genellikle eski kartlardaki dıp Switch kaynaklıdır)
6- 1 uzun 3 kısa ekran kartı arızası
7- 2 uzun 1 kısa ekran kartı arızası (ramdac kaynaklı (?) )
8- 2 kısa bellek parity (eşlik) hatası
9- 3 kısa belleğin ilk 64K’lık bölümünde hata
10- 4 kısa timer hatası
11- 5 kısa işlemci hatası
12- 6 kısa klavye işlemcisi hatası
13- 7 kısa işlemci hatası
14- 8 kısa ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
15- 9 kısa BIOS ROM hatası
16- 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
17- 11 kısa tampon bellek hatası.

Verdiği alarm sesinden bir anlam çıkarmaya çalışalım. Bir daha hata verdiğinde sesi dinleyin. Windows'un alarmlarının anlamları şöyle:

1- sürekli ses güç kaynağı arızası
2- birçok kısa bip anakart arızası
3- 1 uzun bellek tazelenmesinde hata
4- 1 uzun 1 kısa anakart veya BIOS çipi arızası
5- 1 uzun 2 kısa ekran kartı arızası (genellikle eski kartlardaki dıp Switch kaynaklıdır)
6- 1 uzun 3 kısa ekran kartı arızası
7- 2 uzun 1 kısa ekran kartı arızası (ramdac kaynaklı (?) )
8- 2 kısa bellek parity (eşlik) hatası
9- 3 kısa belleğin ilk 64K’lık bölümünde hata
10- 4 kısa timer hatası
11- 5 kısa işlemci hatası
12- 6 kısa klavye işlemcisi hatası
13- 7 kısa işlemci hatası
14- 8 kısa ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
15- 9 kısa BIOS ROM hatası
16- 10 kısa CMOS okuma/yazma hatası
17- 11 kısa tampon bellek hatası.
Sürekli ses hocam aralıksız ben reset atana kadar dııııtt diye devam ediyor. PSU da nasıl bir arıza olabilir?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı