i3 9100F sistem 2. RAM'i algılamıyor

berraassde

Hectopat
RAM
Cricual 8gb kingston fury 8gb
İşlemci
i3 9100f
Sistemime 8 GB RAM yeterli gelmediği için 16 GB'ye yükseltmek istedim 8 GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast RAM'ini aldım (eski RAM'im Crucial 8 GB DDR4 2133MHz) ben bu iki RAM'i anakarta takmaya çalıştığımda ya ekrana görüntü gelmeyip sistem kendini yeniden başlatıyor ya da görüntü geliyor fakat diğer RAM'i algılamıyor, sizce bu neden kaynaklı? Anakartım Gigabye H310M h modeli.

Yazmıştım zaten ama Gigabyte H310M h https://www.hepsiburada.com/gigabyte-mab-intel-h310m-h-1151-ddr4-2666mhz-anakart-p-HBCV000003ZROT?magaza=atombilişim

Sonda yazdığınız şeyi yapıyor RAM zaten frekansı düşürüyor 3200MHz RAM iki slottada çalışıyor ikisini taktığımda çalışmıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu deneyin.

Burada atlanılan bir bilgi var, RAM slotunuz haricinde anakartta işlemci yuvasındaki pinlerde de sorun olabilir. Bir kontrol edin.

2. RAM slotu sorunlu 1. RAM slotuna RAM'i taktığımda cuk diye oturuyor ve sağ-sol taraftaki tutacaklar drek kapanıyor 2. slotta ise biraz bastırarak oturtuyorum ve sol taraftaki tutacak kapanmıyor onu kendim kapatıyorum bu bir sorun olabilir mi?

2. RAM slotu sorunlu 1. RAM slotuna RAM'i taktığımda cuk diye oturuyor ve sağ-sol taraftaki tutacaklar drek kapanıyor 2. slotta ise biraz bastırarak oturtuyorum ve sol taraftaki tutacak kapanmıyor onu kendim kapatıyorum bu bir sorun olabilir mi?
Olabilir, ayrıca RAM slotuna işlemciden bağlantı gider, dikkatli bakarsanız farkedersiniz. Eğer ki işlemci pinlerinde bir yamukluk vesaire varsa bu da sebep olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı