i3-9100F ve GTX 1650 Oyunlarda %100 Oluyor

İşletim sistemi
Windows 10

TellMeHow_ff

Centipat
Daha fazla  
Çoğu oyunlarda CPU %100 ama eskiden daha az kullanıyordu. Bir anormallik olabilir mi? GPU da %100.
Sistem: i3 9. nesil işlemci 1650 Ekran kartı :)

Yani sorunu nası çözebilirim tam olarak anlayamadım
ThrottleStop yükleyin.
Klasöre çıkartın programı ve Limits sekmesine girin. Ardından Clear'a basın. Sonrasında oyuna girin. En az 15 dakika kadar oynayın. Ardından da oyundan çıkınca bana Limits sekmenizi atın.

İşlemci ısısı ne durumda.
Ekran kartı ısısı %50 55 oluyo oyunlarda
GPU %100 olması iyi bir şey. İşlemcinin aynı anda %100 olması hem kötü hem de garip bir şey. İşlemcinin %100 olduğuna emin misin?
Evet çoğu oyunda %100 oluyo cpu 90-100 arasi gidip geliyo bazılarında ise 70 arasi oluyo mesela borderlands ve csgo da 90-100 arasi cpu
%100 olması çok düşük bir ihtimal ama darboğaz olabilir sıcaklıklarda ötürü. Eğer hızını kısıyorsa darboğaz normal.
Onu nası düzeltebilirim bir fikriniz var mi?

Ekran kartı ısısı %50 55 oluyor oyunlarda.

Evet çoğu oyunda %100 oluyor CPU 90-100 arasi gidip geliyor bazılarında ise 70 arasi oluyor mesela Borderlands ve CS:GO'da 90-100 arasi CPU.

Onu nasıl düzeltebilirim bir fikriniz var mi?

Sıcaklık yüksek ise veya Turbo Boost kapalı ise darboğaz yapabiliyor.

Bu sorun 1 ay önce filan olmaya başladı eskiden yoktu darboğaz olma ihtimali var mi varsa nasil çözebilirim bide 1.5 sendir termal macun yenilemiyorum onla ilgili olabilir mi?
Turbo boost nereden bakabilirim

Bu sorun 1 ay önce filan olmaya başladı eskiden yoktu darboğaz olma ihtimali var mi varsa nasıl çözebilirim bir de 1.5 sendir termal macun yenilemiyorum onla ilgili olabilir mi?

Turbo Boost nereden bakabilirim?

BIOS. Advanced bölümünde bulunuyor. CPU confugiration veya başka bir adla bulunması lazım oradan Turbo Boost ayarı olması lazım. Hazır eliniz deymişken sanallaştırmayı yani virtaualization kısmından açabilirsin.

Ama ben i5 10300H konusu ile karıştırmış olup işlemci yetmediğinden darboğaz yapma olasılığını unuttum açıkçası. Ama sen dediklerimi bir dene yine de.

BIOS. Advanced bölümünde bulunuyor. CPU confugiration veya başka bir adla bulunması lazım oradan Turbo Boost ayarı olması lazım. Hazır eliniz deymişken sanallaştırmayı yani virtaualization kısmından açabilirsin.

Ama ben i5 10300H konusu ile karıştırmış olup işlemci yetmediğinden darboğaz yapma olasılığını unuttum açıkçası. Ama sen dediklerimi bir dene yine de.
Yani bios dan turbo boost açicam çok sağ olun bu akşam bi denerim ama 1 ay önce olmaya başladı turbo boost la ilgisi olabilir mi ama yinede deniyeceğim sağ olun

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı