i3-9100F ve RX 570 sistem yükseltme

• Konuyu başlatan Sin.x
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 931

Sin.x

Hectopat
RX570 4 GB ROG STRIX.
i3-9100F 3.6 Turbo 4.2 işlemci.
8 GB DDR4 3000MHz RAM.
B365MK anakart.
600W PSU.
Kasam 2010 model eski bir kasa, oyunlarda etkisi olur mu?
Oyunlarda frame atlamaları ve ara sıra droplar yiyorum. Akıcı olmuyor pek ve zevki kaçıyor.
Monitörüm 75 Hz 1080P 6ms her ayarlamasını yaptım. Sizce Update edilmesi gereken bir şey var mı? Özellikle Rainbow Six Siege oyununda frame atlaması yaşıyorum.
V-Sync'de oynuyorum oyunu biraz akıcılaşıyor fakat yine de anormal bir kasma oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX570 4 GB ROG STRIX.
i3-9100F 3.6 Turbo 4.2 işlemci.
8 GB DDR4 3000MHz RAM.
B365MK anakart.
600W PSU.
Kasam 2010 model eski bir kasa, oyunlarda etkisi olur mu?
Oyunlarda frame atlamaları ve ara sıra droplar yiyorum. Akıcı olmuyor pek ve zevki kaçıyor.
Monitörüm 75 Hz 1080P 6ms her ayarlamasını yaptım. Sizce Update edilmesi gereken bir şey var mı? Özellikle Rainbow Six Siege oyununda frame atlaması yaşıyorum.
V-Sync'de oynuyorum oyunu biraz akıcılaşıyor fakat yine de anormal bir kasma oluyor.
Driver sürümünüz nedir?

İşlemci gibi gözüktü bana. Rainbow gibi bir oyunda işlemci önemli. Ama işlemci değişirse anakart soketi değişecek vs. iyice baş ağrısı. Emin olmak gerekli, diğer arkadaşlar da söyler fikirlerini.

Bilgisayarınızda yoksa MSI Afterburner ve RTSS indirip ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarına bakın derim. Aynı zamanda % olarak kullanımlarına da bakın. Kasadan dolayı fazla ısınıyor olabilir içerideki bileşenler.

Buna ek olarak, indirdiğiniz RTSS'te oyunun .exe dosyasına özel FPS limiti koyun. Mesela 75 Hz için, 71 veya 72 FPS limiti koyun ve o şekilde deneyin. Hem V-Sync açık hem de kapalı olarak deneyin bu 72 FPS olayını yaptıktan sonra. Ben oyun oynarken dediğinize yakın şeylerle uğraşıyordum, kırılmalar gibi mesela. 4 ms'ten 8 ms'e atlayınca böyle şeyler oluyordu. FPS'i limitleyerek bu atlamalardan kurtuldum, frametime 7 ms'te sabit şu an.

limit.png

Son düzenleme:
SSD'im var.
RAM'i 16 yapıp işlemciyi i5 9400F'le değiştirsem düzelir mi?

İşlemcinden yana sıkıntı yok. Tek sıkıntısı 4c/4t olması o da video çekmiyorsan çok fark ettirmez. 16 yap RAM'i AMD ekran kartların da çok fark ediyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı