i3 9100F vs. 10100F

Fanboy değilim. Google'ye yazıp performanslarını araştırabilirsin.
Ayrıca bildiğim üzere AMD fanboyları gizlice ellerini işlemci üzerinde ısıtıyorlarmış doğru mu?
Şöyle anlatayım i3 10100 ryzen 3 3100 den % 5 daha performanslı fakat sen bu i3 10100'ü 2666 mhz ram ile kullanacağın için anakart yüzünden performansın düşüyor, fakat ryzen 3 3100 ile 3000 mhz ram kullanacağın yada daha yüksek seviyede kullanacağın için Ryzen 3 3100 i3 10100'ün önüne geçmiş oluyor, anladın mı güzel kardeşim.
 
Sonuçta senin konun da sırf sana öneri olsun diye yazılmış bir mesaja, daha güzel cevap verebilirsin. Dalga geçer gibi cevap veriyorsun, o da AMD'nin OC tarafını sevmiş, sırf sende belki seversin diye öneri yapıyor.
Dalga geçer gibi cevap verdiğim yok. O site yanlış veriler yüzünden yasaklandıysa aynı veriler YouTube üzerinde de mevcut. Günlük kullanım için 2 tane Intel işlemci istiyorum. Ryzen istemiyorum çünkü sanallaştırma sorunu yaşatıyor. Bunları belirttiğim halde ne diye bir insan hala Ryzen, OC diye tutturur? Görmüyor kardeşim işte işimi hala ne yani.
 
Ne oluyor arkadaş bu nasıl bir konu. AMD fanboyu var Intel fanboyu var. Arkadaş öneri istemiş AMD vs Intel'e dönmüş konu. Herkes bir tarafı savunuyor saçma sapan yere. 3100 güzel bir işlemci ama günlük işler için anakart ve işlemciye verilecek ekstra paraya gerek yok. 10100F daha performanslı ama OC edilemediğinden ve RAM frekans kısıtlaması olduğundan o performansı tam olarak veremiyor. BIOS'u kurcalamayacak, standart işler yapacak, en ucuza iyi performansı arayan biri için 10100F daha iyidir. Bu kadar basit. İnsanlar neden bir tarafı savunmak zorunda hissediyor kendini anlamadım.
 
Bilgisayardan anlıyorsan sanmıyorum.

Sadece bilgisayarı oyun oynamak için kullandığını varsayarak bir şey demiyorum. Galiba işlemci gücünü sadece oyun içinde ki performansıyla anlıyorsunuz.
Ayrıca bu konu altında bu tartışmayı yapmaya gerek yok AMD seviyorsan al kullan ben kimseye bir şey demiyorum.
 
Sadece bilgisayarı oyun oynamak için kullandığını varsayarak bir şey demiyorum. Galiba işlemci gücünü sadece oyun içinde ki performansıyla anlıyorsunuz.
Ayrıca bu konu altında bu tartışmayı yapmaya gerek yok AMD seviyorsan al kullan ben kimseye bir şey demiyorum.

Doğru söylüyorsun RAM'ler bilgisayarı yavaşlatıyor. Gerçekten bilgisayarı bilmiyormuşsun, tamam dediğin gibi kral.
 
Kardeşim RAM hakkında bir şey dedim mi? Render atarken, render performansını RAM mı belirliyor? Ayrıca 2666 MHz ile 3000 MHz arasında dağlar kadar fark yok.

Kardeşim benim anakart farkı var, alcağı Intel anakartı maksimum o fiyata 2666 MHz, AMD alırsa 3600 MHzya da daha yüksek sen daha benim dediğimi anlamıyorsun, dağlar kadar fark yoksa bak ya da ben senle niye uğraşıyorum adam bana cümlelerimi tekrarlatıyor.
 
300-350 tl için değer çünkü sistem uzun zaman değişmeyecek. İleride darboğaz olma ihtimali de azalacağı için sistem daha uzun ömürlü olur. 10100f güzel bir işlemcidir ve 9100f ile arasındaki 300-350tl'ye değerdir.
 
10100F daha performanslı ve intelin kalitesi her zaman bir başkadır. Fan boyu değilim ama AMD’den yüzüm hiç gülmedi. 300TL için değer günlük kullanım da olsa uzun ömürlü olsun 1-2 sene sonra canın sıkılmasın. RX570’de varmış, masaüstünde oyun bir başkadır. Belki oyunda oynarsınız küçükte olsa.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı