i3 9100F vs R3 1200

SonKaptan

Hectopat
Dostlar birkaç gün içerisinde sistemi sipariş edeceğim ama hala çok arada kalmış durumdayım. Ryzen sistemde evet RAM hızları daha yüksek seviyelerde kullanılabiliyor ama RX570'i doyurabilir mi? Bu konuda şüphelerim var. Çünkü çoğu forum ve test sonuçları R3 1200'ün darboğaz yaptığını gösteriyor. Ama R3 sistemle i3 sistem arasında toplayınca yaklaşık 350 liralık bir fark oluşuyor ve bu bütçe beni aşıyor. Sizce ne yapmayalıyım?

Intel sistem almayın derim. 9. nesile para yatırmak boşadır. Siz bütçe belirtin belki başka sistemler bulunur.

Dostum en fazla 3400-3500 liralık bir bütçem var oyun odaklı istiyorum kafamda RX570'den aşağı düşmek yok. Ona ve bütçeme en uygun işlemci i3 9100F gibi geldi çünkü işlemci için Max 600 TL gibi bir bütçe ayırdım hem beni 3-5 yıl götürebilecek hem de RX570'i çoğu oyunda besleyebilecek bir işlemci diye düşündüm.

1200'den uzak dur, 9100 iyi ama denildiği gibi 9. nesile yatırım yapılmaz.

Pekala neden 9.nesil Intel işlemci alınmamalı? Arkadaşım i5 9400F aldı RTX2060 ile darboğaz olmadan kullanıyor yani pek anlam veremedim neden acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı