i3 9100F vs Ryzen 5 1600

ByArda

Hectopat
Selamlar, bir PC toplayacağım ve 2 işlemci arasında kaldım. i3 9100F ve R5 1600 sizce hangisi "oyun performansında" daha iyi olur ileriye dönüklük vb. konular açısından değil FPS açısından ayrıca lütfen başka işlemciler de önermeyiniz onları alacak bütçem yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
i3 9100F artıları: 5 FPS daha fazla vermesi.
1600 AF artıları: Güncel soket. Saf gücüyle daha 2060 a kadar ki ekran kartlarını besleme. Kullanılabilir stok fan. Ucuz ve yüksek RAM frekansı destekli anakart.
Seçim sizin.
Üst düzey ekran kartlarında işlemci anlık olarak yüzde 100 olup FPS düşmesi yaşayınca 9100F +10FPS bile verse bence pek anlamı yok 😀

Ekran Alıntısı.PNG

Şaka maka ilerisi için 1600AF daha mantıklı, çoklu çekirdek performansı muazzam i3'e göre ve B450 anakartla kullanırsanız performansı yetmemeye başladığında 4.nesil, 3700X veya 3600'le değiştirebilirsiniz. 1151 ölü bir soket şuan zaten pek bir güncelleme yapamazsınız ilerde

İşte problem burada ya... Arkadaş i3 ile r5 arasında kaldığına göre büyük ihtimalle pek bilgili değil. FPS yüksek olmasının bilgisayarın gücü olduğunu sanıyor herhalde. :(
Ben neyin ne olduğunu Biliyorum. Sizin de donanımsal açıdan çok bilgi birikiminiz olabilir ama normal bakımdan yok gibi görünüyor adı üstünde burası "Forum" yani insanların bilgi almak ve meraklarını gidermek için girdiği bir yer. Sizin de buranın ne olduğunu bilmeden girmeniz utanç verici, zaten çok fazla anlasaydım burda işim olmazdı niçin milleti eleştirmek yerine başka şeylerle uğraşmıyorsunuz siz de direkt bu işin ehli olarak gelmediniz bırakın da böyle yerlerde merakımı giderip bilgileneyim!!

Ben neyin ne olduğunu Biliyorum. Sizin de donanımsal açıdan çok bilgi birikiminiz olabilir ama normal bakımdan yok gibi görünüyor adı üstünde burası "Forum" yani insanların bilgi almak ve meraklarını gidermek için girdiği bir yer. Sizin de buranın ne olduğunu bilmeden girmeniz utanç verici, zaten çok fazla anlasaydım burda işim olmazdı niçin milleti eleştirmek yerine başka şeylerle uğraşmıyorsunuz siz de direkt bu işin ehli olarak gelmediniz bırakın da böyle yerlerde merakımı giderip bilgileneyim!!
Kimseyi aşağılamak veya kendi egomu tatmin etmek gibi bir durumum yok. Ve cümlelerimde kesinlik kullanmadım. "forum"un ne olduğunu da ve ne amaçla kullanıldığını da biliyorum. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı