Ryzen 5 1600 vs GTX 1060 düşük performans sorunu

Mehmet İnan

Kilopat
Ryzen 5 1600 işlemci ve GTX 1060 ekran kartı kullanıyorum ve genellikle Battlefield 1, Rainbow tarzı FPS oyunları oynuyorum. Yaşadığım sorun ise sistemimin hiçbir zaman istediğim performansı verememesi. Battlefield 1'den örnek vereceğim. Oyunu 1080p çözünürlükte ve yüksek ayarlarda çalıştırdığım zaman CPU kullanımı %30 civarı, GPU kullanımı %90 oluyor ve ortalama 100 FPS alıyorum. Ayarları ortaya aldığımda CPU kullanımı %40 civarı GPU kullanımı %85 civarı oluyor ve yine 100 civarı FPS alıyorum. Ayarları en düşüğe çektiğimdeyse CPU kullanımı %50 civarı GPU kullanımı %60 civarı oluyor ve yine 100 FPS alıyorum.

Diğer bütün oyunlarda da aynı sorun var. Sanki sistem bir şekilde 100 FPS'i geçmeyecek şekilde kendini sınırlandırıyormuş gibi. Sorum tam olarak bu. Ayarları düşürdükçe ekran kartı neden yatışa geçiyor?
Tam güçte çalışsa çok yüksek FPS'ler verebilecekken neden 100 FPS'de takılı kalıyor?
NOT: Daha yüksek FPS'i ne yapacaksın, daha yüksek alsan da gözle göremezsin, 100 FPS neyine yetmiyor gibi yorumlar yazacak arkadaşlar hiç zahmete girmesin. Benim gibi FPS oyunları oynayanların çok iyi bileceği üzere 20 bile oyunda gözle görülebiliyor. Ayrıca 144 Hz veya daha üstü bir monitör alma gibi planım vardı ancak bu durum bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Görsellerin boyutu yüksek olduğu için ekleyemedim ve video çektim.Durum sandığımdan çok daha kötüymüş.Daha önce hep 24 kişilik ufak haritalarda oynamıştım oyunu.bugün test etmek için 64 kişilik büyük haritaya girdim ve fps droplardan resmen oyunu oynayamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizde bf1 oynuyormuşsunuz.Videoya bakarsanız sevinirim.Bu arada söylemeyi unutmuşum 8gb 3000mhz tek modül ram var sistemde.Acaba ram yetersizliği gibi bir durum söz konusu olabilir mi?24 kişilik haritalarda bütün ayarlarda 100 civarı fps alıyorum diye şikayet ederken 64 kişilik haritada manzara bu :(
Aynı işlemciyi oc olmadan kullanıyorum rx 580 8gb takılı. Tek farkımız bende 16 gb 3000mhz ram var sizde 8. Ram kullanımı oyun değişkenlik gösteriyor ama genelde 7 gb civarı oluyor. Bazen 8 gördüğü oluyor ama çok sık değil. Arka planda çalışan uygulama var bi bak derim yada virüs taraması yap çünkü bende 8 gb kullanıyordum ve bu kadar hatta nerdeyse hiç drop olmuyordu. Belki sanal bellek kullanımı kapalıdır.
Ayarları düşürdükçe işlemciye düşen yük arttığı için ekran kartı kullanımı düşer. Ayarları yüksek tutmanız gerekiyor.
Yüksekken MSI Afterburner ile çekirdek ve ekran kartı kullanımlarını görebileceğimiz görseller ekleyin.
Görsellerin boyutu yüksek olduğu için ekleyemedim ve video çektim.Durum sandığımdan çok daha kötüymüş.Daha önce hep 24 kişilik ufak haritalarda oynamıştım oyunu.bugün test etmek için 64 kişilik büyük haritaya girdim ve fps droplardan resmen oyunu oynayamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

16gb 3000+mhz değeri cl 15-16 ve dual channel en ideal ram seçeneği olacaktır ryzen serisi için. Fps dropları 8 gb ramin yetersiz kalmasından olabilir ama kesinlikle demiyorum farklı bir sorunda olabilir.
Sizde bf1 oynuyormuşsunuz.Videoya bakarsanız sevinirim.Bu arada söylemeyi unutmuşum 8gb 3000mhz tek modül ram var sistemde.Acaba ram yetersizliği gibi bir durum söz konusu olabilir mi?24 kişilik haritalarda bütün ayarlarda 100 civarı fps alıyorum diye şikayet ederken 64 kişilik haritada manzara bu :(

Son düzenleme:

Aynı işlemciyi oc olmadan kullanıyorum rx 580 8gb takılı. Tek farkımız bende 16 gb 3000mhz ram var sizde 8. Ram kullanımı oyun değişkenlik gösteriyor ama genelde 7 gb civarı oluyor. Bazen 8 gördüğü oluyor ama çok sık değil. Arka planda çalışan uygulama var bi bak derim yada virüs taraması yap çünkü bende 8 gb kullanıyordum ve bu kadar hatta nerdeyse hiç drop olmuyordu. Belki sanal bellek kullanımı kapalıdır.

Çözüm

Hangi programla video çektin ? Sana anlatmak gerekirse hem işlemciye yükledin grafikleri düşürerek hem de videoya çekiyorsun. İşlemcine daha çok yük biniyor bu sefer. Ortada veya yüksekte oyna ve bir 8 GB Ram daha almalısın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı