Mehmet İnan
Kilopat
Ryzen 5 1600 işlemci ve GTX 1060 ekran kartı kullanıyorum ve genellikle Battlefield 1, Rainbow tarzı FPS oyunları oynuyorum. Yaşadığım sorun ise sistemimin hiçbir zaman istediğim performansı verememesi. Battlefield 1'den örnek vereceğim. Oyunu 1080p çözünürlükte ve yüksek ayarlarda çalıştırdığım zaman CPU kullanımı %30 civarı, GPU kullanımı %90 oluyor ve ortalama 100 FPS alıyorum. Ayarları ortaya aldığımda CPU kullanımı %40 civarı GPU kullanımı %85 civarı oluyor ve yine 100 civarı FPS alıyorum. Ayarları en düşüğe çektiğimdeyse CPU kullanımı %50 civarı GPU kullanımı %60 civarı oluyor ve yine 100 FPS alıyorum.
Diğer bütün oyunlarda da aynı sorun var. Sanki sistem bir şekilde 100 FPS'i geçmeyecek şekilde kendini sınırlandırıyormuş gibi. Sorum tam olarak bu. Ayarları düşürdükçe ekran kartı neden yatışa geçiyor?
Tam güçte çalışsa çok yüksek FPS'ler verebilecekken neden 100 FPS'de takılı kalıyor?
NOT: Daha yüksek FPS'i ne yapacaksın, daha yüksek alsan da gözle göremezsin, 100 FPS neyine yetmiyor gibi yorumlar yazacak arkadaşlar hiç zahmete girmesin. Benim gibi FPS oyunları oynayanların çok iyi bileceği üzere 20 bile oyunda gözle görülebiliyor. Ayrıca 144 Hz veya daha üstü bir monitör alma gibi planım vardı ancak bu durum bu.
Diğer bütün oyunlarda da aynı sorun var. Sanki sistem bir şekilde 100 FPS'i geçmeyecek şekilde kendini sınırlandırıyormuş gibi. Sorum tam olarak bu. Ayarları düşürdükçe ekran kartı neden yatışa geçiyor?
Tam güçte çalışsa çok yüksek FPS'ler verebilecekken neden 100 FPS'de takılı kalıyor?
NOT: Daha yüksek FPS'i ne yapacaksın, daha yüksek alsan da gözle göremezsin, 100 FPS neyine yetmiyor gibi yorumlar yazacak arkadaşlar hiç zahmete girmesin. Benim gibi FPS oyunları oynayanların çok iyi bileceği üzere 20 bile oyunda gözle görülebiliyor. Ayrıca 144 Hz veya daha üstü bir monitör alma gibi planım vardı ancak bu durum bu.
Son düzenleyen: Moderatör: