i3 9100F yüksek kullanım değerleri

İşletim sistemi
Windows 10

Lexusiaa

Decapat
Daha fazla  
RAM
8 GB 3200 MHz
Ekran kartı
1060 3 GB
İşlemci
i3 9100F
Merhaba. Witcher 3'te 1060 3GB ekran kartı ile CPU %100, %90 kullanıyor arada droplanmalar yiyorum. Nedeni nedir?
Not: Sadece Witcher değil Valorant CS:GO vs neredeyse her oyunda.

Merhaba. Witcher 3'te 1060 3GB ekran kartı ile CPU %100, %90 kullanıyor arada droplanmalar yiyorum. Nedeni nedir?
Not: Sadece Witcher değil Valorant CS:GO vs neredeyse her oyunda.

Bilgisayarınız asussa güç planını ASUS recommend güç planını seçip en iyi performansa ayarlayın.

Arka planda çalışan, işlemci gücü tüketen bir uygulama buna sebep oluyor olabilir.
Oyunları düşük ayarlarda oynuyorsanız işlemciye binen yük artacaktır.
Ayrıca örnek sistem ile gameplay testlerine baktım da genel olarak çoğu oyunda %80-90 bir kullanım sergiliyor. Tamamen darboğaz yapmasa da ekran kartını tam performans sınırında kullandığınızdan emin olmanız lazım. Ekran kartına yük bindirmemek için ayar düşürdüğünüzde işlemcinize yük binecektir.

Arka planda çalışan, işlemci gücü tüketen bir uygulama buna sebep oluyor olabilir.
Ayrıca örnek sistem ile gameplay testlerine baktım da genel olarak çoğu oyunda %80-90 bir kullanım sergiliyor. Tamamen darboğaz yapmasa da ekran kartını tam performans sınırında kullandığınızdan emin olmanız lazım. Ekran kartına yük bindirmemek için ayar düşürdüğünüzde işlemcinize yük binecektir.

Görev Yöneticisi'nden bütün arka planda calisanlari kapattım Windows ayarlarından da hepsi kapalı Witcher 3 ulta ayarlarda ekran kartı %100 %90 kullanıyor islemci yine %90'larda ayrıca Valorant gibi düşük oyunda ekran kartı %30 en fazla %40 kullanıyor.

Buna örnek olarak Bitcoin miner bilgisayarda çalışıp çok CPU kullanıp mining yapması.
Görev Yöneticisi'nden bütün arka planda calisanlari kapattım Windows ayarlarından da hepsi kapalı Witcher 3 ulta ayarlarda ekran kartı %100 %90 kullanıyor islemci yine %90'larda ayrıca Valorant gibi düşük oyunda ekran kartı %30 en fazla %40 kullanıyor.

Bir de düşük grafiğe alıp kullanım değerlerine bakın.

Bilgisayarınız asussa güç planını ASUS recommend güç planını seçip en iyi aya.

Buna örnek olarak Bitcoin miner bilgisayarda çalışıp çok CPU kullanıp mining yapması.

Bir de düşük grafiğe alıp kullanım değerlerine bakın.

Miner i nasıl kapatabilirim?

Minecraft da bile %80 dusuk ayarlar normal degil Witcher'de düşük ayarlara alırsam GPU kullanımı düşüyor ama CPU hâlâ aynı.

Miner i nasıl kapatabilirim?

Minecraft da bile %80 dusuk ayarlar normal degil Witcher'de düşük ayarlara alırsam GPU kullanımı düşüyor ama CPU hâlâ aynı.

Herhangi bir siteden crack indirdiniz mi veya oyun hilesi örneğin Roblox hilesi olan jjsploit gibi.

Grafik düşürdüğünüzde Cpu'ya binen yük artacaktır. Oyunları yüksek ayarlarda oynamaya özen gösterin. Dikey eşitlemeyi açarak alınan Fps'yi sabitlemenin de faydası olur diye tahmin ediyorum.

Grafik düşürdüğünüzde CPU'ya binen yük artacaktır. Oyunları yüksek ayarlarda oynamaya özen gösterin. Dikey eşitlemeyi açarak alınan FPS'yi sabitlemenin de faydası olur diye tahmin ediyorum.

Bu sefer FPS düşüsü yaşarım o yüzden işlemciyi mi degiştirmem lazım FPS düşüsü yaşamamak için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı