i3 9100F'ten Ryzen 3 3100'e geçmek mantıklı mı?

R3 Ram frekansı ile birlikte daha fazla FPS veriyor.
Bu AMD fanboyları beni bitiriyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3000 MHz kullandığı halde geçemiyor.

Aptal değilim biliyorum, alttaki cümlede neden AMD seçmesini de söyledim.
10100F dediğimiz işlemci 3300X gücünde yalnız.
3100 dediğimiz işlemci 9100F'in 8 sanal çekirdekli hali gibi. Tabii bu darboğaz olmaması için önemli bir etken ama bu kadar masrafa değer mi tartışılır. O sokete uygun 4/8 bir işlemci almak daha mantıklı olur.
9. nesilde dediğiniz türde bir CPU yok hocam. Anakart değiştirmek durumundayım maalesef.

Son düzenleme:
9. nesilde dediğiniz türde bir CPU yok hocam. Anakart değiştirmek durumundayım maalesef.

3300X'in 1000 TL, 3600'in 1300 TL olduğu o altın dönemler sona erdi bu saatten sonra AMD'ye gelsen ne olur. B450 de AMD'nin yeni teknolojilerinden mahrum geleceksiz bir soket olmaya doğru gidiyor zaten AM4'ün sonuna geldik sayılır. Hazır fiyat avantajı da varken Intel ile devam et. 10100F en mantıklı tercih bana göre.

1. nesil Ryzen ve B350 anakartım var mesela yükselteceğim zaman B550 ve Ryzen 5000'e geçeceğim. Hiç Ryzen 3000 ile vakit kaybetmedim bu sistem 5500 XT'yi güzelce besleyebiliyorken.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı