i3 işlemcinin sıcaklık değerleri normal mi?

Kaçıncı nesil i3 kullanıyorsunuz? Sensörlerde de bir sıkıntı olabilir.105 dereceye ulaştığında sistemin kendisini kapatması gerek diye düşünüyorum. Su koysanız kaynar çok yüksek değerler.
 
Kaliteli termal macun kullanın her zaman el altından üretilen 15 20 tl lik macunlar islemcinize daha cok zarar vermekle beraber yorgun işlemci seviyesine düşmesi muhtemeldir macun olarak GD 900 öneriyorum piyasadaki kaliteli macunlardan birisidir ve işlemci fanının metal blogunun tozlarini temizlemeni öneririm dostum hava alma aralıkları vardır tozdan kapanmış olabilir bi kontrol et 👍
 
Hocam, geçen bilgisayarın içini açtım baktım, işlemcinin termal macunu yok olmuş. Açtığım vakit temizledim işlemciyi ve fanını şimdi de termal macununu yenileyeceğim.
Fakat bu değerler bana normal gelmiyor. Ama normal midir diye sormak istedim bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Eki Görüntüle 1042149

Hocam konu dışı ama hangi programla baktınız?
 
İşlemci fan ayaklarınında tam kitlendiginden emin ol bazen oturmayınca işlemci ile fan blogu arasinda bosluk kaliyor yarisi degecek sekilde böyle sıcaklik degeri cikmasi normal olur ozaman
 
1622048302998.png


Evet arkadaşlar bu da termal macundan sonraki hali.
Hocam konu dışı ama hangi programla baktınız?

Core Temp adlı programla hocam.
Kaçıncı nesil i3 kullanıyorsunuz? Sensörlerde de bir sıkıntı olabilir. 105 dereceye ulaştığında sistemin kendisini kapatması gerek diye düşünüyorum. Su koysanız kaynar çok yüksek değerler.

i3 1.nesil hocam.
Gerçekten çok fark var. Kasanın içini açmayan arkadaşlar varsa bir baksın derim 😃.

1622048464874.png
 

Geri
Yukarı