İ3 M370 laptop için Linux dağıtımı önerisi

Ek bilgi vereyim. Rufus ile yazdıracaksanız DD modunda yazdırmanız gerekiyor.
Hocam kuruluma başladığım zaman konu açarım. Takıldığım yer olursa orada bakarız.
Çok övdüler. Windows'u 18 senedir kullanıyorum konfor alanından çıkmak istemiyorum ama sanırım zamanı geldi farklı maceraların.

Hocam kuruluma başladığım zaman konu açarım. Takıldığım yer olursa orada bakarız.
Çok övdüler. Windows'u 18 senedir kullanıyorum konfor alanından çıkmak istemiyorum ama sanırım zamanı geldi farklı maceraların.
Yılların Arch Linux kullanıcısı olarak geçenlerde sorun yaşayınca Linux Mint kullanmaya geçtim bir süre. Bilgili kullanıcılar için bile bir nimet. Windows'tan daha basit kullanıma sahip.

Otomatik ayarlıyor hocam ayarlamaz ise DD modunu seçebilir.
Bilmiyorum hocam Rufus kullanmadım yıllardır.

Yardım ederiz hocam takılmayacağını düşünüyorum Pardus'tan sonra ilk Mint'i kurdum ve hiç bilmeyerek. Sonrası çorap söküğü gibi geliyor.

@Bayram Tempest Hocam şimdi bana kolay kurulum , az güç isteyen, basit bir sistem lazım. Önerdiğiniz yerine başka bir şey mi kurmalıyım?
Arch kolay kurulum sunmaz hocam. Arayüzlü bir kurulum programıyla değil terminal üzerinden komutlarla kuruluyor. Varsayılan bir çekirdeğe bile sahip değildir onu bile sizin kurmanız gerekir. Basitlik için Linux Mint XFCE kurabilirsiniz. Sisteminiz Linux Mint Cinnamon da kaldırır ancak XFCE daha fazla performans sağlar. Benim kullandığım sistemin ilginizi çekme sebebi görünüş ise KDE Neon kullanarak benzer bir görünüş sağlayabilirsiniz. Bütün Linux dağıtımları birbirine benzetilebilir çünkü Windows gibi bir kısıtlamayla karşı karşıya kalmazsınız. Benim önerdiğim Arch Linux için kolaylaştırılmış bir kurulum sunar ancak kurulum sonrasında alışma süreci kafa yakıcı olabilir. Minimum 6 aylık bir Linux deneyimi ardından benim ilk önerim olan Arch Linux'a geçmeniz daha iyi olur.

@613366 @Bayram Tempest @Fueren
Şimdi hangisini indireyim?

@613366 @Bayram Tempest @Fueren
Şimdi hangisini indireyim?
Linux Mint XFCE Edition.

Linux Mint XFCE Edition.
Tamamdır hocam. Eve geçince kuracağım. Bu arada kurulum direkt bu rehberdeki gibi dimi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı