i3 sisteme performans için işletim sistemi önerisi

Hocam benim sistemim AMD olduğu için bilmiyorum. Windows 8'i nasıl buldunuz :D? Kendi sayfasında sadece 8.1 indirebiliyorsunuz diye biliyorum.
2012 den beri Windows 8 kuruluydu. Bir ara SSD takıldı. Windows 10 yapılmıştı. Sonra yıllar sonra baktığımda HDD de win 8 kalmış. Ssd deki Windows 10 çalışmıyordu. Daha detay vermiyim ceza istemem. (Sonra ssd ye win 10 kurdum hala hdd de win8)

Merhaba, elimde bir laptop var (sistem özelliklerini tam bilmiyorum) buna göre az çok oyun oynayabileceğim bir işletim sistemi önerir misiniz? Windows dışında da olur ama exe açılmaması sıkıntı.

Sistem özellikleri:
4 GB DDR3 RAM.
Intel i3 işlemci.
Intel HD Graphics ekran kartı.
Diğer özelliklerini çok iyi bilmiyorum kusura bakmayın.
Neler oynayacaksiniz?

Windows 7 öneririm, eskidir desteği yoktur ama sisteminizde stabil bir şekilde çalışacaktır.

500GB hddm var acaba bölüpte Linux kurabilir miyim daha önce denedin oyunlarda pek akıcı olmuyor ama normal kullanımda çok akıcı oluyor.

Atlas OS denedim hem Türkçe olmuyor hem de bilgisayarı çökertti tekrar format atmak zorunda kaldım :D
Evet, kurabilirsin. Technopat'ta rehberleri mevcut. Oyunlarda doğru ayarlamalar yapıldığında çoğu zaman Windows'dan daha yüksek performans alınabiliyor.

Valorant oynamak istiyorum ama sistem ortada daha çok Roblox Minecraft GTA vc GTA SA CS 1.6 oynarım herhalde çok uzattım bende farkındayım :)
Valorant haric saydiginiz tum oyunlarda Linux daha iyi performans verir. 8.1 deneyin, sorun olursa Linux kurun.
2GB ram'li bilgisayarimda 50-60FPS Minecraft 1.14.4 oynamistim mesela.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı