İ3 ve HD 5570 Tabanlı Sistemi Upgrade Yapma

emrktas

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, aranıza yeni katıldım forumu ve siteyi Recep abinin videolarından gördüm bir süre takip ettim ve bende katıldım. Bu ilk konum olduğu için yanlış açmış olabilirim kusura bakmayın.
Konumuza dönecek olursak eski (baya) sistemimi fazla harcama yapmadan yükseltmek istiyorum.
Sistem;
  • İntel core i3 3.20ghz
  • Windows 7 ultimate 64 bit
  • Sapphire radeon hd 5570 2gb 128bit ekran kartı
  • 1tb seagate hdd
  • Anakart Asus p7h55-v
  • 600w psu
  • 4gb kingston ddr3 ram

Şimdi sorum bu sisteme ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz? Özellikle ekran kartı konusunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim tavsiyem 4 gb ram ve r9 285 ya da gtx 760 ekran kartı takviyesi yapman yönünde. Gene de işlemcinin modelini detaylı olarak yazarsan iyi olur. 3210 mu 550 mi...

İşlemcim İ3 550.
Vermiş olduğun işlemcinin yenisi üretilmiyor. Dolayısıyla yeni bir işlemci takmak istersen ana kartını da değiştirmen gerekecek. Vermiş olduğum rami takmanda sıkıntı yok ama dediğim ekran kartını taktığında biraz darboğaz yaşarsın. Yine de bu darboğaza rağmen ciddi bir performans artışı yaşayacağın kesin. Burada senin tercihin önemli. Ben başka bir harcama yapamam diyorsan en iyi yöntem budur. Lakin ekran kartından da alacağın verim %80lerde kalması muhtemel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz dediğiniz olay bildiğim kadarıyla ekran kartının işlemciyi yorması demek yani çok yüklenmsi. Peki bu olay ileride parçalara zarar verir mi ya da herhangi bir sorun yaratır mı?

Donanımsal olarak bir sıkıntı olmaz. Ekran kartın normalde 50 fps veriyorsa 40 fps verir. Bunlar yaklaşık olarak tabiki. Yine de 5450den sonra ciddi bir fark hissedersiniz. İleride yine bir upgrade durumu olursa ekran kartını o pcde de kullanabilirsiniz. Diğer türlü işlemci ve anakarta para verirseniz şimdi ekran kartını yenileyemezsiniz. Benim tavsiyem iyi bir ekran kartı takviyesi.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim düşünecem iyice araştırıp kuracam sistemi belki bütçeyi biraz daha zorlayabilirim :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı